/ -
11/02/2022 u 17:30 h
А.Д.- Н.С.А.Д.- Н.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Планови Министарства просвјете: Градиће вртић на Тушком путу

Министарство просвјете, науке, културе и спорта затражило је урбанистичко- техничке услове за градњу новог вртића у насељу Тушки пут.

У захтјеву овог државног органа који је упућен Секретаријату за планирање простора и одрживи развој је назначено да је објекат планиран на урбанистичкој парцели број 10 у захвату ДУП-а " Блок 35-36". Из Министарства је "Дану" саопштено да је будући вртић планиран у близини зграде Зетаградње.

– Комплетна средства обезбијеђена су из кредита ЦЕБ, а капиталним буџетом планирано је 53.381 еуро које ће бити утрошене за израду пројекта. Укупна вриједност вртића у захвату ДУП-а Блок 35-36 у насељу Тушки пут је око 2,5 милиона – саопштили су из Министарства просвјете.

Иначе, ДУП-ом Блок 35-36 предвиђена је изградња вртића максималне спратности објекта П+2.

–У вртићима за дјецу предшколског узраста треба прдвидјети најмање 15 квадрата по дјетету. За вртић капацитета четири васпитне групе са укупно 100 дјеце мора се обезбиједити намање 1.500 квадрата отвореног простора намијењеног дјеци. Објекат мора имати директан колски приступ са јавних саобраћајница. Потребно је обезбиједити несметан приступ у свим дјеловима објекта за лица смањене покретљивости – пише у планском документу.

Овим планским документом на урбанистичкој парцели број 4 планирана је градња основне школе чија је предвиђена максимална спратност П+2. По ДУП-у укупан број потребних паркинг мјеста за објекте вртића и будуће школе је 113 и обезбијеђен је на јавном паркингу у захвату блока.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:37