Kamionska pijaca / KAMIONSKA PIJACA-NENAD MANDIC
03/01/2022 u 10:18 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Планови Тржница и пијаца: Градиће Камионску пијацу

Прихваћена је сугестија Општине Голубовци да се у документу уврсти рјешавање имовинско - правних односа

Изградња Камионске пијаце наћи ће се у Програму уређења простора за наредну годину, одлучио је Секретаријат за планирање простора и одрживи развој прихватајући сугестију Тржница и пијаца достављену на програм уређења простора за наредну годину. Секретаријату је током јавне расправе пристигло 15 сугестија на овај документ.

Овај орган управе није прихватио сугестију Весне Маровић која је тражила изградњу улице од гараже преко Улице др Вукашина Марковића до Дјечији болнице уз образложење да нема инвеститора који су Главним градом закључили уговор о накнади за комунално опремање грађевинског земљишта. Прихваћена је сугестија Небојше Миличковића који је тражио асфалтирање улице која се користи као прилаз катастарској парцели у КО Толоши. Павле Радовановић тражио је адекватно рјешење раскрснице улица Пека Дапчевића и Мојковачке, али је из Секретаријата за планирање саопштено да постављање сигнализације и успоривача брзине нису предмет разраде програма. Сугестије је доставила и Општина у оквиру Главног града-Голубовци. Голубовци су тражили да се у документу уврсти рјешавање имовинско-правних односа што је и прихваћено. Општина у оквиру Главног града је тражила да се у документу нађе и одржавање и санација општинских некатегорисаних путева али та сугестија није прихваћена из образложење да то није предмет документа.

Прихваћена је сугестија Ранка Мугоше који је тражио да се у документу уврсти експропријација преосталог дијела катастарске парцеле у Доњој Горици, али и сугестија Жељка Радуновића, Ивана Вуковића, Веселина Вуковића и Момира Берилаже који су тражили изградњу саобраћајнице на три катастарске парцеле у КО Доња Горица.

Сугестије је доставила и компанија Челебић. Они су тражили рјешавање имовинско-правних односа за три саобраћајнице испред објекта интерната и хотела која припада ДУП-у Доња Горица-коридор јужне обилазнице и Цетињског пута, затим за саобраћајнице радног назива 1,2 и 3 у захвату ЛСЛ Сервисно-пословна зона Доњи Кокоти, као и за Пиперску улицу у Загоричу.

–Планирана је израда главног пројекта саобраћајнице око интерната то јесте главни пројекат ободних саобраћајница у захвату ДУП-а Доња Горица за коридор Цетињског пута и Јужне обилазнице. За земљиште које је експроприсано и плаћено у Пиперској улици затражено је да се укњижи на Главни град, о чему је катастарски орган у обавези да одлучи –пише у одговору Секретаријата.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 13:07