/ -
07/06/2023 u 15:55 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Poboljšaće boravak djece u vrtićima

Zajedno sa gradskim preduzećima, obići ćemo sve vrtiće tokom ljetnjeg perioda i do početka školske godine konkretnim potezima stvoriti pretpostavke za ljepši boravak u podgoričkim vrtićima, rekao je Danilo Šaranović

Zamjenik gradonačelnika Danilo Šaranović sastao se sa direktoricama JPU "Đina Vrbica" Bojanom Razić i direktoricom JPU "Ljubica Popović" Vesnom Nikolić, sa kojima je razgovarao o konkretnim projektima koji imaju za cilj unapređenje boravka djece u predškolskim ustanovama.

– Imajući u vidu da je nedostatak vrtića naš najveći izazov, ali i brojne poteškoće sa kojima se susrijeću roditelji i djeca tokom boravka u njima, Glavni grad će pružiti podršku predškolskim ustanovama. Uvjeren sam da brzom intervencijom možemo ići ka rješavanju izazova sa kojima se susrijeću ove dvije najveće vaspitno-obrazovne ustanove i time unaprijediti uslove za kvalitetniji boravak djece u njima. Zajedno sa gradskim preduzećima, obići ćemo sve vrtiće tokom ljetnjeg perioda i do početka školske godine konkretnim potezima stvoriti pretpostavke za ljepši boravak u podgoričkim vrtićima – rekao je Šaranović.

Direktorice ustanove zahvalile su na konkretnim predlozima koji su usmjereni na rješavanje nekih od najvećih izazova sa kojima se ove susrijeću, kao što su prostorni kapaciteti, prilazi vrtićima i parkinzi u skoro svim naseljima, te komunalni problemi koje je, uz pomoć Glavnog grada, potrebno riješiti u narednom periodu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 19:44