02/03/2022 u 18:35 h
M.VujisićM.Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Почела акција прикупљања помоћи за Украјину: Послали поруку солидарности

Почело је прикупљање помоћи за грађане Украјине, а првог дана хуманитарне акције придружио се велики број грађана и чланова дипломатског кора. Подгоричани до недјеље могу донирати одјећу, обућу, некварљиву храну, штерике, лампе, прибор за једнократну употребу, гријалице, вреће за спавање, шаторе, воду за пиће, канистере за течност капицетета од 10 до 20 литара, мобилне телефоне, лаптопове.

– Амбасада Украјине и Главни град организују хуманитарну акцију која има за циљ прикупљање помоћи за људе у Украјини који тренутно трпе због безумне агресије која се дешава пред очима читавог свијета. Ствари које се догађају било је готово немогуће замислити. Могу то да кажем као градоначелник града који је дословице прије три мјесеца угостио делегацију Кијева поводом рођендана нашег града. Делегација Главног града је била у посјети украјинској престоници уназад четири пет мјесеци и нико није могао да сања да ће се овакве ствари дешавати међутим, нажалост то је наша нова сурова реалност. Мислим да је врло важно да покажемо солидарност и хуманост и да као људи који памте овакве ствари уназад 35 година, знамо шта се дешавало у нашем региону, да покажемо да смо спремни да будемо ту за оне коме је помоћ потребна. Захваљујем члановима дипломатског кора који су се одазвали у великом броју, нашим суграђанима и позивам све да свакога наредног дана до недеље, у периоду од 10 до 19 сати, у мјери могућег помогну људима у невољи. Помоћ може да се реализује прикупљањем материјала односно намјерница које су неопходне или путем финансијске подршке, жиро-рачун се налази на сајту Главног града који је Украјинска амбасада отворила посебно за ове намјене. Надам се да се никада нећемо окупљати неким сличним поводом – саопштио је Иван Вуковић, градоначелник Подгорице.

image
-м.л.в

Отправница послова Амбасаде Украjине, Наталyом Фиyалком је истакла да је Украјина једна од највећих по територији у Европи и исказала захвалност на донацијама.

– Украјина највећа по територији земља Европе. Украјина је житница Европе. А сада је наша земља разорена од стране страшне руске агресије. Хиљаде и десетине хиљада људи скривају се у склоништима, а стотине хиљада су приморани да напусте своју земљу. Захвални смо свим људима у Црној Гори, а посебну захвалност одајемо иницијативи градоначелника Ивана Вуковића за прикупљање помоћи Украјини – каже Фиyалком.

image
-м.л.в.

Међу хуманим грађанима био је и Анес Шљука који је донацијом желио да пошаље поруку мира и солидарности.

– Данас сам овдје поводом хуманитарне акције како бих помогао у мјери својих могућности и изразио солидарност са украјинским народом који у овом моменту пролази кроз један јако тежак период – наводи Шљука.

Да на свијету за свакога има мјеста сматра Бисера Мустафић, која ће наставити да учествује у акцији све док она траје.

–Ту сам да допринесем колико могу. С обзиром да је акција до недеље донијећемо још потрепштина, хране, хемије, пелена... Позивам све да се прикључе јер не дај боже никад не знамо шта може човјека снаћи. Нека то раде са љубављу и жељом да се што прије заврши рат и завлада мир јер у свијету за свакога има мјеста – истиче Мустафић.

image
-м.л.в.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 01:07