/ -пг биро
16/02/2022 u 14:47 h
Milica VujisićMilica Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Почела обука за припаднике РЕ популациjе

Бесплатним курсом за рад на рачунарима, коjи ће се одржавати два пута недjељно, пружа се могућност дjеци РЕ популациjе, од шестог до деветог разреда основне школе, да активним учешћем обогате своjа знања у области информатике.

Градоначелник Иван Вуковић, са сарадницима, посjетио jе Бирзиминум хуб, гдjе jе почела обука за рад на рачунару за дjецу школског узраста РЕ популациjе. Како наводи ПГ Биро, Вуковић jе истакао да ће Главни град и у наредном периоду наставити да улаже значаjне напоре како би припадницима РЕ популациjе обезбиjедио бољу социjалну инклузиjу.

– Уважаваjући чињеницу да у Подгорици живи велики броj припадника ромске и египћанске популациjе, као и то да, нажалост, у наjвећем проценту ти људи ниjесу задовољаваjућег материjалног и друштвеног статуса, ми улажемо напоре како би се таj статус унаприjедио. У претходном периоду реализовали смо велики броj проjеката и инициjатива, како би се помогло, у првом реду млађим припадницима РЕ популациjе, те отворила перспектива и обезбиjедиле претпоставке за пуну социjалну инклузиjу", нагласио jе градоначелник – истакао је Вуковић.

Бесплатним курсом за рад на рачунарима, коjи ће се одржавати два пута недjељно, пружа се могућност дjеци ромске и египћанске популациjе, од шестог до деветог разреда основне школе, да два пута недjељно, активним учешћем обогате своjа знања у области информатике. По завршетку курса, свим полазницима биће уручено Увjерење о завршеноj обуци.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 16:46