11/02/2022 u 13:31 h
Д.Љ.-Н.С.Д.Љ.-Н.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Почело рушење ОШ "Владимир Назор"

Рушење зидова дефинитивно почиње у понедјељак и тај дио посла биће завршен наредне седмице, саопштила је Љиљана Марковић, в.д. директорице школе

Почело је рушење  Основне школе "Владимир Назор". Машине и радници предузећа Заштите простора Црне Горе уклањају прозоре са павиљона, али и стабла између њих како би у понедјељак почело рушење зидова објекта. Вршилац дужности директорице школе Љиљана Марковић каже да зидови школе бити порушени за недјељу дана.

image
-

–Рушење зидова дефинитивно почиње у понедјељак и тај дио посла биће завршен наредне седмице. Сада се уклањају прозори и стабла између павиљона. Планирано је рушење три павиљона и помоћних објеката иза њих– навела је Марковић.

Марковић навоид да очекују да ће тендер за избор извођача радова за градњу новог шкослког објекта бити расписан до 15. марта, те да ће радови почети око 15. априла. – Очекујемо да ће нова школска зграда бити завршена у марту следеће године. Она ће бити изграђена попут оне у Толошима. Изградња новог објекта је боље рјешење од реконструкције која би подразумијевала рушење објекта до темеља и поновну градњу – саопштила је Марковић.

Министарство просвjете, науке, културе и спорта почетком априла прошле године затворило је ОШ "Владимир Назор" због пукотина на објекту јер је процијењено да школа није безбједна за функционисање. Од 1. септембра настава за ђаке ове школе организована је у ОШ "Марко Миљанов" и Гимназији "Луча". У ОШ "Марко Миљанов" наставу је похађају ученици другог, и ђаци од петог до деветог разреда, док су у Гимназији ученици ђаци првог, трећег и четвртог разреда.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 16:58