Нови парк на Конику у Подгорици / - фото: Подгорица.ме
02/06/2021 u 21:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подгорица добила четврти парк у овој години

Вриjедност инвестициjе jе 235.000 еура, простор коjи jе комплетно ограђен и освиjетљен, а ускоро ће бити постављен и видео надзор, као је Вуковић

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић, са сарадницима, обишао jе звршене радове на изградњи парка у подгоричком насељу Коник. Он jе тим поводом изразио задовољство због несвакидашњег дочека поводом отварања новоизграђеног парка, казали су из ПГ Бироа.

– То jе jедно од обећања коjе смо дали локалноj заjедници на инициjативу мjесне заjеднице и данас имамо прилику да констатуjемо да су успjешно завршени сви радови и да смо добили наjвећу парковску површину у главном граду – истакао jе Вуковић и додао да jе риjеч о површини од око 8.000 м2, са свим садржаjима, доминантно за наjмлађе, укључуjући и спортски полигон и нови зелени фонда. Вриjедност инвестициjе jе 235.000 еура, простор коjи jе комплетно ограђен и освиjетљен, а ускоро ће бити постављен и видео надзор – истакао jе Вуковић.

Градоначелник jе захвалио колегама из Зеленила, коjе како често истиче постало истински бренд главног града.

– Резултати њиховог рада су видљиви у сваком диjелу Подгорице, служе нам на понос и чине да наш град свакога дана изгледа све љепше. Желим да захвалим и предсjеднику мjесне заjеднице г-дину Чађеновићу, коjи jе инсистирао на изградњи парка, а када данас видите колико jе овдjе дjеце и колико су радосни, схватате да jе то била добра идеjа –саопштио jе градоначелник и наjавио да ће наредних дана Главни град кренути у нову инвестициjу ове врсте.

– У питању jе рjешење некадашње рупе у оквиру ДУП-а „Забjело- Љубовић“, гдjе ћемо добити лиjепу зелену површину, а онда, истим темпом, наставити све до краjа године – закључио jе Вуковић. 

Директорица градског предузећа Зеленило Даца Поповић с jе да од почетка ове године након отварања нових паркова у Загоричу, Забjелу, парка посвећеном Ђорђу Балашеићу данас грађанима на употребу  предат и нови парк на Конику.

– У парку су изграђени садржаjи за све генерациjе и поред дjечиjг  игралишта на безбjедноj подлози од тартана изграђен jе и простор за миран одмор, као и простор за спорт и рекреациjу. Посађено jе око 200 садница одраслог  дрвећа, 300 садница живе ограде и преко 30 пузаица, тако да ће стасавањем свих наведених биљака на оом простору бити формирана права зелена оаза – истакла jе Поповић додаjући да jе на око 5.000 кадрата посиjана трава, а комплетан простор покривен системом за наводњавање из бунара коjи jе намjенски изграђен у циљу уштеде средсатава за воду.

Она jе изразила уjерење да ће грађани Коника оваj простор знати да користе на адекатан начин и да уживаjу у њему циjенећи средства и труд коjи су уложени у изградњу парка и захвалила се колегама из градских предузећа Агерциjа за становање и Комуналне услуге коjи су заjедно са Зеленило учествовали у реализациjи овог важног проjекта.

Андриjа Чађеновић jе у име грађана Мjесне заjеднице Коник изразио захвалност Главом граду  и градоначелнику др Ивану Вукоићу на изградњи парка на Конику.

– Оваj парк jедан jе од наjвећих и наjљепших новосаграђених у Подгорици и представља прави кутак за све генерациjе за одмор, игру и рекреациjу–  саопштио jе Чађеновић  и апеловао на комшиjе и приjатеље да заjеднички чуваjу парк како би га што дуже користили.

Чађеновић jе изразио и увjерење да ће све  улице на Конику до краjа године добити секундарну канализациону мрежу и да ће улица Хусињских рудара коjа jе наважниjа и наjдужа у овом насељу ускоро бити потпуно функционална, закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 01:46