/ -
14/10/2023 u 11:36 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Podgorica i Instanbul će sarađivati u oblasti upravljanja otpadnim vodama

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac i direktor Uprave za vodovod i kanalizaciju grada Istanbula Šafak Baša potpisali su memorandum o razumijevanju koji između ostalog podrazumijeva uspostavljanje intenzivnije saradnje u oblasti upravljanja vodama i otpadnim vodama.

Injac je navela da su potpisivanjem ovog memoranduma stečeni uslovi za zajedničku saradnju u važnim oblastima za Glavni grad. U tom smislu istaknut je značaj Projekta izgradnje sistema za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici, te činjenica da će iskustva Istanbula kada je ova tema u pitanju, biti dragocjena.

– Memorandum vidimo kao dokaz veoma dobre bilateralne saradnje između dva grada, ali i kao novi početak saradnje u konkretnim oblastima kao što je pitanje otpadnih voda. Vjerujem da će naša saradnja biti uspješna i sigurna sam na obostrano zadovoljstvo –  poručila je Injac.

Direktor Uprave za vodovod i kanalizaciju Istanbula Šafak Baša, kazao je da ga raduje uspostavljanje bliže saradnje sa Glavnim gradom.

– Uprava za vodovod i kanalizaciju Grada Istanbula ujedno je najveća vrsta ovakve organizacije u Evropi. Imamo iskustvo i znanje, koje ćemo rado podijeliti sa vama, ali takođe smatram da i mi možemo od vas mnogo toga naučiti. Upoznati smo sa projektom izgradnje postrojenja za prečišćavanja otpadnih voda i time koliko će njegova izgradnja biti važna za Podgoricu. Tu smo da pratimo proces i pomognemo shodno našem iskustvu koje je u ovoj oblasti veoma veliko – kazao je Baša.

Delegaciju Grada Istanbula pozdravili su i predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović, te zamjenici gradonačelnice Danilo Šaranović i Luka Rakčević.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. februar 2024 14:10