/ -
26/04/2023 u 14:27 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Podgorica i Kina nastavljaju saradnju

Kao oblasti saradnje sa najviše potencijala ambasador NR Kine je predložio građevinarstvo, tretman otpadnih voda, kao i oblast medicine

Glavni grad će nastaviti blisku saradnju sa Narodnom Republikom Kinom, uz nastojanje da se ona oplemeni novim idejama i vizijama koje će donijeti benefite svima, poručila je predsjednica Jelena Borovinić Bojović, predsјednica Skupštine Glavnog grada, tokom razgovora sa kineskim ambasadorom u Crnoj Gori Fan Kunom.

Ambasador Fan je, kako su saopštili iz Skupštine Glavnog grada, naveo da Narodna Republika Kina ima veliko interesovanje za saradnju sa Glavnim gradom, ističući da Kinezi njeguju duboku emociju i prijateljstvo prema Crnoj Gori.

– Kao oblasti saradnje sa najviše potencijala, on je predložio građevinarstvo, tretman otpadnih voda, kao i oblast medicine. Ambasador je izrazio i spremnost da pomogne uspostavljanju bliže saradnje Skupštine Glavnog grada sa lokalnim narodnim kongresima i političkim konsultativnim savjetima Kine – navode iz Skupštine Glavnog grada.

Predsjednica Skupštine je zahvalila ambasadoru na širokoj ponudi mogućnosti za unapređenje saradnju, i podržala namjeru da se projekat popularizacije kineskog jezika u Osnovnoj školi "Štampar Makarije" dodatno razvije i osnaži.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 00:49