/ -
08/06/2022 u 15:09 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подгорица и Софија договорили блиску сарадњу

Посебну пажњу изазвали су резултати градске управе у очувању и унапређењу постоjећих и формирању нових зелених површина, наводе из ПГ бироа

Градоначелница Софије Јорданка Фандаков посјетиће у септембру Подгорицу и потписати уговор о сарадњи два града, најављено је током посјете делегације Града бугарском граду, а коју предводи Иван Вуковић, градоначелник. Из ПГ бироа наводе да су градоначелници Подгорице и Софије договорили блиску сарадњу.

– Градоначелник Вуковић говорио jе и на панелу Urban green & City Governments, гдjе jе искористио прилику да броjним учесницима представи достигнућа Подгорице из ове области. Посебну пажњу изазвали су резултати градске управе у очувању и унапређењу постоjећих и формирању нових зелених површина, те чињеница да jе према подацима European Enviroment Agency, Подгорица на петом мjесту у категориjи "урбане зелене површине", иза Стокхолма, Даблина, Атине и Брисела – кажу из ПГ бироа.

Делегациjа Главног града, како наводе из ПГ бироа, учествовала jе и на Првом конгресу локалних и регионалних власти држава чланица Централноевропске инициjативе, гдjе jе у фокусу била тема борбе против климатских промjена, прелазак на чисту енергиjу и план зеленог раста.

– Секретар за планирање простора и одрживи развоj, Миљан Баровић, представио jе резултате коjе jе Главни град постигао у овим областима и планове за наредни период. Делегациjа Главног града се састала се и са директорицом Националне библиотеке "Свети Ћирило и Методиjе", те представницима Одjељења за цивилну заштиту и превенциjу од катастрофа – наводе из ПГ бироа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:37