/ -
15/02/2024 u 17:09 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Podgorica zainteresovana za veći nivo saradnje sa Ljubljanom

Predsjednica gradskog parlamenta Jelena Borovinić Bojović i Bernarda Gradišnik, abasadorska Slovenije, razmatrale su više konkretnih ideja o mogućim zajedničkim projektima, i dogovorile njihovu dalju razradu

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović ugostila je Bernardu Gradišnik, ambasadorku Slovenije. Borovinić Bojović je istakla da je veoma zainteresovana za afirmaciju i podizanje na još viši nivo saradnje sa Ljubljanom i Slovenijom. Ona je, kako su saopštili iz službe Skupštine Glavnog grada, posebno naglasila značaj koji za nas ima iskustvo Slovenije kao članice Evropske unije i ex jugoslovenske republike.

–Ambasadorka Gradišnik je poručila da je Slovenija uvijek pružala podršku Crnoj Gori, i to ne samo na riječima, već i konkretnim djelima. Ona je konstatovala da iz Skupštine Glavnog grada često stižu interesantne inicijative poput organizacije nedavno održanog okruglog stola o međuopštinskoj i međunarodnoj saradnji lokalnih samouprava kojem je prisustvovala, izražavajući podršku takvoj vrsti dijaloga i aktivnosti. Sagovornice su razmatrale više konkretnih ideja o mogućim zajedničkim projektima i saradnji, i dogovorile njihovu dalju razradu – navode iz službe Skupštine Glavnog grada.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 19:35