/ -A. DABANOVIć
19/05/2024 u 14:44 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(FOTO) Podgoričani uživali u mirisu i ukusu italijanske paste

U okviru manifestacije Diplomatic gastro day specijalitetima se predstavila Ambasada Italije, dok će od 17 do 19 časova građani imati priliku da probaju kuhinju Srbije

Trg nezavisnosti okupio je ljubitelje italijanske kuhinje koji su u okviru manifestacije Diplomatic gastro day, imali priliku da probaju dvije vrste paste. Podgoričani su prisustvovali spremanju paste sa crvenim i bijelim sosom. Ovom događaju prisustvovala je i ambasadorka Italije u Crnoj Gori Andreina Marsela koja je rekla je da su sa oduševljenjem prihvatili poziv Glavnog grada da učestuju na ovom događaju i da se predstave sa specijalitetima.

image
-A. DABANOVIć

– Za nas je ovo prvi put da budemo ovdje i izabrali smo baš kuhinju da predstavimo Italiju zato što je to posebni znak naše zemlje. Hvala Glavnom gradu što smo danas ovdje. Imamo puno zajedničkih tačaka po pitnju kulture naših zemalja, ali po pitanju kuhinje ne bih rekla. Imamo drugačiji pristup prema kuhinji. Kada je opšta kultura u pitanju imamo puno zajedničkih tačaka - rekla je Marsela.

image
-A. DABANOVIć

Na pitanje da li voli crnogorsku kuhinju i koje bi jelo izdvojila, ambasadorka je kazala da voli kulturu Crne Gore uopte, a da po pitanju kuhinje nema omiljeno jelo, jer malo jede, te ne može izdvojiti nijedno.

V.d. rukovodilac Službe za međunarodnu saradnju i partnerstvu Hadži Vesna Vujošević kazala je da su Italijani pripremali dvije vrste paste sa bijelim i crvenim sosom na oduševljenje građana.

image
-A. DABANOVIć

– Prvo uplivavanje neke druge kuhinje kod nas bilo je preko pice iz Italije. U današnje vrijeme na našem tržištu ima veliki broj kuhinja, pojavili su se Kinezi, Grci, Arapi, kao i Turska kuhinja, ali smatram da Italijani i dalje čvrsto drže svoje tradicionalno mjesto i to ne samo kod nas nego i u Svijetu. Smatram da moje mišljenje dijeli i većina građana. Italijani drže svoju tradiciju što se posebno cijeni i poštuje, a oni osim ukusa i mirisa, privlače nas i vizuelnim izgledom jela. To što prireme bude lijepo dekorisano, jer su bez premca što se tiče dizajna, kako mode tako i u svim drugim oblastima. Čak i ako ste neraspoloženi oni kroz svoj osmijeh i otvorenost natjeraju vas da se razveselite - kazala je Vujošević.

image
-A. DABANOVIć

Na Trgu nezavisnosti građani će imati priliku da danas od 17 do 19 časova probaju specijalitete Srbije.

Mirisi rumunske kuhinje na Trgu nezavisnosti

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jul 2024 23:56