Фото: Андријана Дабановић
18/08/2021 u 17:15 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Подгорички ватрогасци одбранили куће од ватрене стихије

Од укупног броја 14 интервенција односило се на пожаре траве и ниског растиња

У протекла 24 часа припадници Службе заштите и спашавања Главног града реализовали су укупно 20 интервенција. Они су јуче одбранили куће од ватрене стихије на више локација. 

-Од укупног броја 14 интервенција односило се на пожаре траве и ниског растиња  на сљедећим локацијама: Гостиљ, Стравче, Братоножићи, Птич, Каменик,  Слацко, Матагужи, Доња Горица, Тузи, Драч у два наврата на Конику и Балабанима-наводе из Службе заштите и спашавања Главног града.

Поред наведених вршени су обиласци критичних локација  и остале активности из надлежности Службе. До даљњег се наставља дежурство на брду Горица као и редовни обиласци  брда Љубовић и остале критичне локације.

А јуче су уложили максималне напоре и одбранили многа домаћинства од ватре.

-Припадници Службе заштите и спашавања током данашњег дана улажу максималне напоре у гашењу пожара у реону Каменика,  Братоножића ,  Птича и Стравча. Пожар је захватио већи дио наведеног реона којим су угрожени објекти становања и имовине. У циљу очувања имовине и живота грађана припадници Службе распоређени су на најкритичнијим локацијама гдје ће наставити борбу са ватреном стихијом све до стављања пожара под контролом- наводи се у јучерашњем саопштењу подгоричких ватрогасаца.

Након дуге ноћи, они су савладали тај пожар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 21:26