/ - FOTO: MIćKO VUJISIć
10/10/2023 u 10:35 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Šaranović: Podnijeta krivična prijava protiv bivših čelnika Sportskih objekata, stajemo na kraj ljubimcima otpremnina

Krivična prijava predata je zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj, tako sto su, između ostalog, iz Pravilnika za rješavanje stambenih pitanja izbrisali dva člana kako bi Marković kupio stan po povoljnim uslovima

Zamjenik gradonačelnika Danilo Šaranović i član odbora direktora Sportskih objekata Ivan Kopitović predali su Specijalnom državnom tužilastvu krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora tog preduzeća Vojislava Markovića i protiv članova bivšeg odbora direktora istog društva.

- Podnijeli smo krivičnu prijavu zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja na jedan protivporavan način gospodinu Vojislavu Markoviću pribavili imovinsku korist. Ova krivična prijava je odgovor na društvenu potrebu da se da se konačno stane na kraj zatečenim aferama koje nose radni naslov "Jedan stan, drugi stan, otpremnina". Gotovo da teško možete naći visokog funkcionera iz prethodne gradske administracijei koji za sebe nije tražio otpremninu, koji nije riješio stambeno pitanje, a ono što posebno odvaja gospodina Markovića je što nije jednom riješio stambeno pitanje, već dva puta, naveo je Šaranović.

image
- FOTO: MIćKO VUJISIć

Kako je dodao, Marković je tražio da mu se isplati otpremnina u iznosu od oko 70.000 eura.

- Podnošenje ovakvih prijava je odraz našeg čvrstog opredeljenja a stanemo na kraj ljubimcima otpremnina i lovcima na kvadrate na štetu građana Podgorice. Sprovešćemo konačni obračun protiv stambene korupcije u glavnom gradu i sigurno nećemo stati - svi funkcionerski stanovi beće predmet provjere, istakao je on.

Dodao je da stvari treba nazvati pravim imenom, te da je riječ o "klasičnom lopovluku i ličnom hedonizmu pojedinaca na štetu građana Podgorice".

- Više neće biti mjesta za javne funkcionere koji nisu spremni da svoje funkcije obavljaju isključivo u javnom interesu, istakao je Šaranović.

Kopitović je naveo da su problemi mnogobrojni.

- Registrovali smo ljude koji pokušavaju da igraju onako kako odgovara bivšem rukovodstvu, ljudima koji su nekada vršili direktorske policije. Mi smo im rekli da ne štete nama, već sistemu, ljudima koji rade. Zbog toga što se dešavalo unutar sistema ljudi nisu primili platu jer su sredstva bila blokirana, naveo je on.

image
- FOTO: MIćKO VUJISIć

Krivična prijava predata je zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj, tako sto su, između ostalog, iz Pravilnika za rješavanje stambenih pitanja izbrisali dva člana kako bi Marković kupio stan po povoljnim uslovima.

Inače, Marković je već od Glavnog grada dobio jedan stan dok je bio direktor Dječjeg saveza. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 10:45