/ -пг биро
01/03/2022 u 15:51 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Покренута хуманитарна акциjа за Украjину

Акциjа у организациjи Главног града почеће 02. март од 16.00 до 19.00 сати, на Тргу независности и траjаће до недеље од 10.00 до 19.00 сати.

Градоначелник Иван Вуковић, састао се са отправницом послова Амбасаде Украjине, Наталyом Фиyалком и најавио хуманитарну акцију.

– Наша jе дужност и обавеза је да пружимо подршку и помоћ у наjконкретниjем смислу. Слике из Украjине падаjу нам тешко, не можемо се емотивно дистанцирати од тога. Наjдубље поштовање за то како се људи у Украниjи храбро и поносно носе са овом ситуациjом. Главни град ће у том циљу анимирати представнике дипломстског кора, локалну бизнис заjедницу, невладин сектор, и грађане – истакао jе Вуковић.

Фиалка се захвалила на риjечима подршке, истичући да jе у контакту са киjевском администрациjом већ сачињен списак ствари коjе би представљале наjоптималниjу помоћ у овом тренутку. Како наводи ПГ Биро, хуманитарна акциjа у организациjи Главног града почеће у сриједу 02. март од 16.00 до19.00 сати, на Тргу независности и траjаће до недеље од 10.00 до 19.00 сати.

Позивамо све грађане да, у складу са могућностима, узму учешће у овоj акциjи. Становништву Украjине тренутно су наjпотребниjе одjећа, обућа и термо доњи веш, ћебад и постељина, храна, вода за пиће, прибор за jело за jеднократну употебу, прибор за прву помоћ,вВреће за спавање, шатори и душеци на надувавање, гриjалице, средства за личну хигиjену, лампе и штерике, батериjе, банке енергиjе, мобилни телефони, радио, лаптопови или таблети, канистери за течност капацитета од 10 до 20 литара.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:25