/ -
31/01/2022 u 12:50 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поправљен кров на вртићу "Пчелица"

Васпитна јединица "Пчелица" почиње са радом као и сви остали вртићи Јавне предшколске установе "Љубица Поповић".

Вртић је био привремено затворен јер је кров прокишњавао, те је управа установе сматрала да, иако је био један од дежурних, због безбједности мора бити затворен. Како је казала Весна Николић, в.д. директора ЈПУ "Љубица Поповић", објекат је сада безбједан за боравак најмлађих и данас ће отворити своја врата.

– Урађено је око 200 квадрата кровне изолације на "Пчелици", тако да је објекат, који је био привремено затворен, од данас у функцији. Боравак дјеце сада је безбједан, што нам је најбитније. Вртић "Пчелица" стар је око 60 година. Зимски распуст искористили смо да средимо и друге васпитне јединице. Урадили смо ситне соларске и моларске радове. Сви вртићи су генерално очишћени – рекла је Николић.

Николић је истакла да процедура довођена дјеце у вртићима остаје иста због епидемије корона вируса.

– Родитељи су у обавези да носе маске и доводе дјецу до улазних врата. Одатле их преузимају тријажне сестре које их воде до учионица. Једино је родитељима чија дјеца иду у вртић "Сунцокрили" дозвољен улаз у објекат јер има простране холове и ходнике. Апелујемо на родитеље да дјецу не доводе у вртић уколико примијете да имају здравствених проблема, прије свега повишену тјелесну температуру, или да кашљу. Сви запослени придржавају се препорука Института за јавно здравље како би заштитили дјецу. С тога молимо и родитеље да буду одговорни – казала је Весна Николић.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 04:09