Управна зграда Плантажа / - архива
02/12/2021 u 06:07 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Порески дуг Плантажа пред Управним судом

Плантаже су покренуле спор пред Управним судом против Општине Тузи тражећи да се поништи рјешење о наплати пореза у износу од 538.666 за 2019. годину

Компанија Плантаже покренула је спор пред Управним судом против Општине Тузи тражећи да се поништи рјешење о наплати пореза у износу од 538.666 које је издао Секретаријат за финансије за 2019. годину. Како су саопштили из ове компаније Општина Тузи је на основу рјешења њиховог Секретариjата за финансиjе од 1. новембра 2021. године, покренула против Плантажа поступак принудне наплате пореза на непокретност за 2019. годину, у износу од 538.666.

– Предметни порез jе утврђен њиховим рјешењем од 1. јула 2021. године, против кога су Плантаже покренуле спор пред Управним судом Црне Горе. Рjешење о поступку принудне наплате, компаниjи Плантаже достављено jе 5. новембра 2021.године, са роком измирења дуга од десет дана. На то су Плантаже благовремено изjавиле жалбу главном администратору Општине Тузи. Међутим, како жалба не одлаже извршење овог рjешења, а наведена обавеза ниjе извршена у остављеном року, Општина Тузи jе код Централне банке Црне Горе покренула поступак извршења принудне наплате, на износ од 538. 666,48 еура – саопштили су из Плантажа.

Из компаније наводе да је било оправдано очекивати да ће Општина Тузи одложити извршење о принудној наплати пореза.

– Имаjући у виду да се пред Управним судом води управни спор поводом поништења рjешења од 1. јула 2021. године, те да jе против рјешења о принудноj наплати пореза на непокретности благовремено изjављена жалба, оправдано jе било очекивати да ће Општина Тузи одложити извршење по рјешењу у принудноj наплати пореза, са циљем избjегавања непоправљиве штете. Са тим у вези, Плантаже су Општини Тузи 11. новембра 2021. године подниjели предлог за одлагање извршења управног акта рjешења о принудноj наплати пореза, до доношења правоснажне одлуке о управноj ствари, по ком ниjе одлучено, па стичемо утисак да исти ниjе ни разматран. Наглашавамо да jе управа Плантажа на ову тему обавила више разговора са предсjедником Општине Тузи Ником Ђељошаjем, као и да jе било позитивних наговjештаjа да може доћи до договора, у циљу очувања досадашњих добрих пословних односа, те смо покренутим поступком принудне наплате потраживања неприjатно изненађени – истичу из Плантажа.

Они су истакли да очекују да ће се Општина Тузи принудним путем наплатити до краја ове седмице.

– Према Општини Тузи имамо и обавезу плаћања прирезана порез на доходак физичких лица у износу од 15.137 еура и односе се на август и септембар текуће године – казали су из Плантажа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 04:33