Пипери у акцији озелењавања плаже / архива
29/01/2022 u 18:04 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Посађено 35 садница ловора на плажи у Рогамима

Мјештани Пипера акцију су организовали поводом Свјетског дана образовања о заштити животне средине

На плажи у Коловрат у Рогамима мјештани Пипера посадили су 35 садница ловора и неколике нагнолије. Како је казао Драгутин Вучинић направили су акцију озелењавања односно пошумљавања залеђа плаже Коловрат.

– Ово је једно од омиљених излетишта не само Пипера, него и свих околних насеља, а овдје долазе чак и људи из града и то је једна од тачака у Подгорици која је проглашена за рекреативну зону. Након што је Бемакс направио вијадукт, у дијелу ка плажи је остало доста тога несређеног. Они су набацили само земљу, али нико се није сјетио да то мало озелени. На јесен ћемо обновити акцију и додати још садница. Цијелу ову падину, испод потпорног зида који иде ка плажи ћемо засадити – навео је Вучинић. 

Он је истакао да су се за ловор одлучили због тога што је то аутохтона биљка која је отпорна.

– То је биљка ових крајева која трпи сушу. Надамо се да ћемо овдје направити један лијепи шумарак који ће годити оку и одржавати влагу у љетњим мјесецима, а пошто је зимзелено дрвеће, током зиме давати плажи један лијепи пејзажни оквир – навео је Вучинић. 

Акцију је подржао и Немања Љумовић који је дошао са супругом и четворо дјеце. 

– Окупили смо се да овај наш пиперски крај, односмо плажу Коловрат која окупља велики број младих људи изеленимо. Подигао сам се овдје и 20 година је ово било мојих пријатеља и моје омиљено мјесто, како за купање, тако и у вечерњим сатима дружење. Мало је ова плажа последњих година девастирана. Трудимо се да оваквим акцијама побољшамо природу, природно окружење и квалитет живота људи. Наш племеник Часлав Божовић је донирао саднице магнолије. Двели смо и дјецу, да учествују у акцији и дају свој допринос, да науче како се чува природа и како треба да се односе према њој. Дјеца су учествовала у сакупљању смећа које смо затекли – казао је Љумовић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 19:27