/ -
25/12/2023 u 15:24 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Potpisani ugovori: Podrška preduzetnicama i starim zanatima

Žene u preduzetništvu u svakom vremenu i svakom društvu zaslužuju posebno poštovanje. Zanati, nepravedno stavljeni u drugi plan, tu podršku zaslužuju i ponajviše, rekla je Olivera Injac

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac potpisala je ugovore sa preduzetnicama i zanatlijama dobitnicima bespovratne podrške Glavnog grada preko konkursa Sekretarijata za preduzetništvo i investicije. Gradonačelnica je kazala da u vremenu digitalne revolucije, online poslovanja i različitih izazova, razvoj jedinstvenih ideja i njegovanje tradicije u poslovanju zaslužuje mnogo veću podršku, nego ranije.

–Žene u preduzetništvu u svakom vremenu i svakom društvu zaslužuju posebno poštovanje. Zanati, nepravedno stavljeni u drugi plan, tu podršku zaslužuju i ponajviše. Zbog toga sam veoma ponosno što je Glavni grad u proteklom periodu opredijelio značajno veća sredstva za razvoj ženskog preduzetništva i starih zanata u Podgorici. Sa ovog mjesta želim da poručim da će to biti samo jedan u nizu koraka u pravcu valorizacije svih biznis ideja i razvoja privredne aktivnosti u našem gradu, poručila je Injac.

U ime preduzetnica Mia Pejović je zahvalila Glavnom gradu na inicijativi i ukazala na značaj projekta kroz koji se posebno podržavaju žene. Pejović je posebno zadovoljstvo iskazala i zbog velikog broja projekata vezanih za kultturnu baštinu i što se sve veći broj žena opredjeljuje za socijalno preduzetništvo. Marina Mirotić jedna od dobitnica podršku kroz konkurs za razvoj starih zanata kazala je da je ovo pravi način da se podrže stari zanati, koji nažalost polako izumiru, te jedan od pokazatelja mlađim generacijama da se od zanata ne treba i ne smije odustati.

Kroz konkurs za podršku ženskom preduzetništvu, a po ocjenama stručne komisije, dodijeljena su sredstva u iznosu od 25.000 eura, a kroz konkurs za podršku razvoja starih zanata 17.000 eura.

Preduzetnice čiji biznis planovi su zavrijedili pažnju i podršku su Marija Radunović, Ana Kovač, Neda Milutinović, Nada Radulović, Marija Kovačević, Azra Musić i Mia Pejović. Zanatlije čiji planovi su dobili podršku Glavnog grada su krojač Nikola Marjanović, Janko Brnović za projekat tradicionalne izrade čunova, časovničar Đorđije Stanić, Iva Nikolić koja se bavi popravka obuće i predmeta od kože, Marina Mirotić za modni atelje Zlatne ruke, Tamara Pelević za izradu unikatnih predmeta od kože, Snežana Vidaković, te obućari Nedžmija Radončić i Enis Balić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 04:03