Ватрогасци чувају објекте у селу Раћи / -архива
24/08/2021 u 07:15 h
Danijela Ljucović, Andrijana DabanovićDanijela Ljucović, Andrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пожари у Кучким селима и даље активни, ватрогасци са мјештанима успјели да одбране куће

Пратимо стање и уколико буде потребе поново ћемо се активирати да одбијамо пожар од кућа. Послали смо захтјев за ангажовање авиона за гашење пожара, истакао је Јанковић

Пожари који су избили у кучким селима Раћи и Косор, и даље су активни, а ватрогасци са мјештанима су успјели да одбране куће. Како кажу мјештани села Раћи пожар који је на три мјеста избио у насељу Биоче проширио се, а ватра је пријетила да угрози четири, пет кућа, винограде и воћњаке. Међутим, успјели су да их одбране.

– У помоћ су нам притекли комшије са Убала и Косора, као и ватрогасци са двије цистерне, па смо некако успјели да се одбранимо – кажу житељи.

Даље се пожар проширио на Косор и током јучерашњег дана у гашењу је помагао и авион Директората за заштиту и спашавање који је успио да одбрани једну кући. Мјештани кажу да је тренутно активан пожар на другој страни села.

Командир Службе заштите и спашавања Горан Јанковић навео је да су ватрогасци и даље приправни и у комуникацији са мјештанима села Раћи.

– Пратимо стање и уколико буде потребе поново ћемо се активирати да одбијамо пожар од кућа. Послали смо захтјев за ангажовање авиона за гашење пожара – истакао је Јанковић.

У протекла 24 часа припадници Службе заштите и спашавања имали су 30 интервенциjа од којих се 13 односило на пожаре траве и ниског растиња у насељима Томића уба, Блок пет, Биоче, Коник, Дубрава, Златица, Драч, Ћемовско поље, Брежине и у два наврата Зета.

– У Улици Светозара Марковића једна екипа је гасила пожар на возилу – саопштили су из ове службе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 04:21