/ -
29/03/2022 u 13:43 h
А.Д.А.Д.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Позив бившим ђацима ОШ "Милан Вукотић" да помогну опремање кабинета: Фали им 30 рачунара

Неопходна jе набавка информатичке опреме, која подразумиjева нове компjутере потребне конфигурациjе, са пратећом опремом, саопштила је Соња Бјелобрковић, в.д. директора школе

Највећи приоритет ОШ "Милан Вукотић" је опремање информатичког кабинета. Како каже Соња Бјелобрковић, в.д. директора школе, услови коjе школа нуди ученицима и наставницима информатике, у потпуности су неадекватни, односно не одговараjу времену, приликама и потребама предмета.

– У школи jе незамисливо програмирање на школском рачунару, а савремена настава то подразумиjева. Неопходна jе набавка информатичке опреме, која подразумиjева нове компjутере потребне конфигурациjе, са пратећом опремом. Броj рачунара коjи би задовољио потребе је 30, како би сваки ученик одјељења имао приступ сопственом рачунару и индивидуално радио. Скорашња ситуациjа у школи наjбоље говори о неадакватности наше опреме. Учествовали смо у тестирању четвртог разреда, у организациjи Испитног центра, електронским путем и како нијесмо имали ниjедан исправан рачунар потребних карактеристика помоћ смо добили од средње школе у Голубовцима и директора Дражена Боричића. Да ниjе било њихове подршке, школа би била приморана да одустане од тестирања или да дjецу води у Подгорицу – каже Бјелобрковић.

Она истиче да је сарадња са Општином Голубовци на изузетном нивоу.

– Увиjек су спремни да помогну и никад се не оглуше о наше захтjеве и молбе. Позивамо све оне коjи су у прилици, првенествено бивше ученике, коjи су сада успjешни у професијама да у знак сjећања на школске дане донациjама помогну да школа jош много генерциjа дочека у љепшем амбиjенту, примjереном времену и потребама савременог друштва – каже Бјелобрковић.

Она истиче да су улагања у школу неопходна.

– Наши приоритети су још формирање продуженог боравка, у чиjу смо процедуру већ ушли, велико реновирање школске библиотеке и опремање рачунарске сале. Настојимо да уведемо и новитете међу којима су отварање зубарске ординациjе у оквиру школе, на коjоj се интензивно ради – истиче Бјелобрковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 10:16