Зграда Главног града / SRDJAN_BOLJEVIC
13/12/2021 u 18:51 h
Milica VujisićMilica Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Познати добитници Награде "19. децембар" : Лауреати Радомир Прелевић, предузеће Зеленило и Снежана Бурзан Вуксановић

Ово је најзначајније признања Главног града коjе се сваке године додjељуjе поводом Дана ослобођења Подгорице

Добитници Награде "19. децембар" су постхумно Радомир Рајо Прелевић, хуманиста, предузеће Зеленило и Снежана Бурзан Вуксановић, директор КИЦ "Будо Томовић". Ово је најзначајније признања Главног града коjе се сваке године додjељуjе поводом Дана ослобођења Подгорице. Жири је бирао између 10 предлога.

Радомир Рајо Прелевић завриједио је награду за допринос функционисању Фондације за развој Куча "Марко Миљанов", а предлог је стигао од Ивана Вуковића, градоначелника, и његових замјеника Слађане Вујачић и Часлава Вешовића.

image

Радомир Прелевић

- Архива

Предузеће Зеленило за ову престижну награду у име грађана МЗ Нова варош предложио је Никола Мартиновић наглашавајући да имају одговоран и професионалан приступ уређењу јавних зелених површина.

image

Екипа Зеленила

- зеленило

НВО Кутак и Удружење СУБНОР и антифашисти Црне Горе, 17 невладиних организација и 406 грађана за заслуге и резултате које је постизала и постиже у развоју и афирмацији културе Главног града, али и Црне Горе, предложило је Снежану Бурзан Вуксановић, директорицу КИЦ-а "Будо Томовић".

image

Снежана Бурзан Вуксановић

- ФОТО: КИЦ "БУДО ТОМОВИЋ"

Из Главног града су саопштили да је жири одлуку о додјели Награде "19. децембар" за 2021. годину донио тајним гласањем, а награда ће традиционално бити уручена на свечаној сједници Скупштине Главног града.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 00:41