Правна лица не измирију редовно обавезе / -Архива
20/12/2021 u 07:18 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Правна лица дугују преко милион еура Комуналним услугама за одржавање јавне расвјете и семафора

У претходних годину дана jе покренуто 19 поступака наплате код jавних извршитеља, спроведено осам, остали су у току, кажу из Комуналних услуга

Предузеће Комуналне услуге од правних лица потражује 1.023.836 еура. Из овог предузећа на чијем је челу Весна Поповић наводе да се највећи дио потраживања односи на основне дјелатности, то јесте на одржавање објеката јавне расвјете и свјетлосне сигнализације на територији града. Физичка лица, како наводе, немају дуговања према овом предузећу.

– Потраживања према нашем друштву потичу углавном из текуће године, док су сва потраживања из раниjег периода предата за наплату jавних извршитења. У претходних годину дана jе покренуто 19 поступака наплате код jавних извршитеља, спроведено осам, остали су у току. С обзиром на то да се наjвећи дио дуга односи на услуге из наше основне дjелатности, очекуjемо до краjа године наплату неjвећег диjела потраживања – наводе из предузећа.

На сајту Главног града и даље подаци бившег директора

Одборници у Скупштини Главног града 30. јуна именовали су за вршиоца дужности директора Комуналних услуга Весну Поповић. На овој функцији она је наслиједила Младена Рашовића који је у априлу поднио оставку. Међутим, судећи по подацима на сајту Главног града, у одјељку „локална самоуправа“ у којем су између осталог набројана и предузећа чији је оснивач Главни град, па и Комуналне услуге, пише да је извршни директор и даље Младен Рашовић. Уз податке, Рашовићу и даље стоји фотографија.

Овом предузећу повјерени су послови за обављање комуналних дјелатности од јавног интерса а то су одржавање jавне расвjете и одржавање свjетлосне сигнализациjе. Поред ових дјелатности, ово предузеће обавља и дјелатности које немају карактер јавног интереса и то производња опреме за повезивање жица и каблова, производња опреме за освjетљење, затим производња електромотора, генератора и трансформатора, као и производња опреме за дистрибуциjу електричне енергиjе и опреме за управљање електричном енергиjом. Такође, предузеће се бави производњом неелектричних апарата за домаћинство, остале електричне опреме, трговином електричном енергиjом, изградњом електричних и телекомуникационих водова, кабловском телекомуникацијом, осталим телекомуникационим дjелатностима, инжењерским дjелатностима и техничко савjетовање, дјелатностима рекламних агенциjа али и изнаjмљивањем и лизинг аутомобила и лаких моторних возила.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 19:25