/ -
01/10/2023 u 14:30 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predavanje u SSŠ "Ivan Uskoković": Biciklizam јe zdrav

Edukativno predavanje, sa ciljem promocije zdravih stilova života, organizovao je Tim za prevenciju narkomanije, alkoholizma i pušenja na nivou škole

Kako biciklizam utiče na zdravlje priliku da čuјu imali su članovi biciklističke i ekološko-planinarske sekcije SSŠ "Ivan Uskoković" na edukativnom predavanju koјe јe održao Dragan Furtula, nastavnik saobraćajne grupe predmeta iz Saobraćajne škole "Pinki" iz Novog Sada. Furtula јe, kako navode iz SSŠ "Ivan Uskoković" biciklom obišao 40 zemalja, na tri kontinenta.

– Biciklizam јe za njega način života. On јe prezentovao neke od biciklističkih tura koje je prošao. Posebno je zahtjevna bila vožnja biciklom od Novog Sada do Himalaja. Do konačnog cilja, prolazio je kroz Bugarsku, Tursku, Iran, Pakistan, Indiju, Nepal i Tibet. Neobičnu biciklističku rutu, dugu 10.000 kilometara, kroz tri pustinje, veliki planinski prevoj, loše puteve, put, koja je trajala tri mjeseca, učenicima je predstavio video zapisom. Edukativno predavanje, sa ciljem promocije zdravih stilova života, organizovao je Tim za prevenciju narkomanije, alkoholizma i pušenja na nivou škole – kažu iz škole.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:07