/ -
13/02/2024 u 12:04 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predlog odbornika Bobana Radevića: Mitropolitu Danilu Dajkoviću dati ulicu

Mitropolit Dajković je ostavio dubok trag u crnogorskom društvu – i kao svetovno, ali i kao crkveno lice, saopštio je Vladislav Dajković, predsjednik Slobodne Crne Gore

Odbornik Slobodne Crne Gore u Skupštini Glavnog grada Boban Radević uputio je predlog da jedna saobraćajnica u gradu nosi ime mitropolita crnogorsko-primorskog Danila Dajkovića. Radević je predlog uputio Savjetu za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova, a na inicijativu Vladislava Dajkovića, predsjednika Slobodne Crne Gore.

– Mitropolit Dajković je ostavio dubok trag u crnogorskom društvu – i kao svetovno, ali i kao crkveno lice. Godinama je slovio za poslednjeg veterana Prvog svjetskog rata, gdje se kao mladi vojnik istakao u borbama za slobodu naše zemlje. Vihor života ga je nosio kroz brojna teška životna iskušenja koja je stoički nosio na svojim junačkim plećima, u maniru najsvjetlijih izdanaka crnogorskog kamena. Imajući u vidu da je titulu Mitropolita časno nosio 30 godina, te da je svojom blagom i čestitom pojavom u teškim vremenima mirio Crnu Goru, ali i sačuvao iskru pravoslavlja koja se nerijetko nalazila ispod pepela represije i zaborava, smatram da bi se davanjem ulice po njegovom imenu i Glavni grad Crne Gore odužio časnom vitezu naše vjere – saopštio je Vladislav Dajković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 12:44