/ -
07/04/2022 u 10:49 h
А.Д.А.Д.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предсједник одбора директора Путева Драган Смоловић најавио: Асфалт ће набавити из сусједних градова

Толико повјерења код пословних партнера имамо да се у невољи помогне, рекао је Драган Смоловић, предсједник одбора директора Путева

Градско предузеће Путеви преговара са пословним партнерима из других градова, који имају асфалтне базе, како би обезбиједили асфалт за асфалтирање и санацију улица. Дакле, тражи се алтернатива због затварања погона у насељу Цијевна по налогу државне инспекције.

Менаџмент предузећа је у контакту са неколико фирми, али још ништа није договорено, казао је Драган Смоловић, предсједник одбора директора Путева. Смоловић каже да не смију дозволити ликвидацију предузећа.

– Наћи ћемо асфалт код осталих фирми, нијесу само двије асфалтне базе у Црној Гори. Видио сам да је и база Технопута затворена, тако да ћемо тражити асфалт од других база. Морамо да одрађујемо посао, не смијемо дозволити ликвидацију предузећа никако. Радићемо, а преговори су у току – каже Смоловић.

image
-

Смоловић наводи да ће наћи начин да обезбиједе и новац да плате материјал.

– Наћи ћемо начин да набавимо асфалт и да га платимо. Нико не да џабе робу. Морамо се снаћи. Толико повјерења имају за фирму која десет година није дана била у блокади, која није остала дужна никоме. Толико повјерења код пословних партнера имамо да се у невољи помогне – рекао је Смоловић.

Предсједник одбора директора каже да радници ових дана раде неке друге послове, јер морају да приме плату.

– Углавном се ради, радници морају да примају плату. Широк је спектар послова којим се предузеће бави. Радимо и радићемо. Функционишемо то је најбитније. Ових дана су радници на терену, чак и припремају рупе за крпљење. Директор предузећа и технички директор се сналазе па нешто и обезбиједе, али не знам од кога и како. Сналазимо се. Углавном, сваки посао ће бити завршен – наводи Смоловић.

Драган Смоловић каже да Урбанистичко-грађевинска инспекција није смјела одмах затворити асфалтну базу Путева, већ дати рок да се неправилности отклоне.

– Ако је било каквих грешака то је требало да буде поступак да се једноставно да рок да се неправилности отклоне. Ако се не отклони онда се спроводе друге мјере. Овдје се приступило одмах најригорознијој мјери која постоји, односно да се асфалтна база затвори. То би исто било као да дате војнику пушку да иде на фронт, али му не дате метке... па чиме да пуца. То су они урадили – каже Смоловић.

Путеви су се нашли у жижи интересовања последњих дана након што је Урбанистичко-грађевинска инспекција Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма запечатила асфалтну базу предузећа у насељу Цијевна јер не посједује потребну документацију за рад, између осталог није уписано у катастар непокретности, нема одобрење за градњу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 16:48