Домаћини и гости / -Архива ССШ "Иван Ускоковић"
24/10/2021 u 21:44 h
Н.С.Н.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Представници школа из пет држава посјетили ССШ „Иван Ускоковић”

Овакви пројекти имају за циљ да се размjењуjу искуства, да се jача толеранциjа и разумиjевање међу младима, саопштила је Соња Дабетић, в.д. директорице школе

Представници партнерских школа из Италиjе, Холандиjе, Финске, Словениjе и Хрватске посјетили су Средњу стручну школу „Иван Ускоковић” и упознали се са образовним профилима и смјеровима који се изучавају у овој васпитно-образовној установи. Гости су имали прилику да у радионицима ове васпитно-образовне установе погледају како се изводи практична настава. Посјета је организована у склопу пројекта В2В (ВЕТтоВЕТ проjекат), чији је члан и ССШ „Иван Ускоковић“, а који за циљ има да промовише jачање потенциjала младих, упознавање различитих култура, развиjање лидерства као и толеранцију и разумиjевање међу младима.

– Недавно jе наша делегациjа била у посjети у италиjанскоj Алби, гдjе се налази центар коордонирања овог проjекта. Проjекти овакве врсте су веома значаjни из више разлога. Приjе свега, размjењуjу се искуства, сагледаваjу се какви су услови образовања у осталим земљама, jача се толеранциjа и разумиjевање међу младима код коjих се развиjаjу вjештине различитих компетенциjа и лидерства. Задовољни смо што имамо прилику да и у Црноj Гори оваj проjекат заживи и да jе управо наша школа репрезент оваквих активности коjа може да привуче значаjан броj ученика коjи ће се опредиjелити да упишу неке од веома атрактивних смjерова коjи су код нас заступљени – саопштила је Соња Дабетић, в.д. директорица ССШ „Иван Ускоковић“ која је иначе, и менаџер пројекта.

Дабетић jедна од менаџерки овог проjекта, уз професорицу Славицу Адемовић истакла jе значаjно искуство те посjете,о чему ће шире упознати jавност!

Другог дана пројекта, према наводима Дабетић, гостима ће бити показани образовни профили и смjерови ,кроз конкретно извођење практичне наставе у нашим радионицана.

– Такође биће презентациjа и Центра за стручно образовање о дуалном образовању и посjета компаниjама са коjима имамо сарадњу,управо за дуално образовање - истакла jе Дабетић.

Она је на краjу изразила задовољство што имају прилику да и у Црноj Гори оваj проjекат заживи и да jе управо ова подгоричка школа репрезент оваквих активности коjа може да привуче значаjан броj ученика коjи ће се опредиjелити да упишу неке од веома атрактивних смjерова коjи су заступљени у овоj школи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:00