Секретаријат за социјално старање / - фото: ПГ БИРО
06/08/2021 u 11:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Преко 700 оброка дневно за кориснике Народне кухиње

Народна кухиња jе доступна корисницима сваког дана у периоду од 12 до 14 часова

Главни град Подгорица води посебну бригу о социjално угроженим категориjама становништва и континуирано развиjа броjне социjалне сервисе. Народна кухиња показала се као jедан од наjзначаjниjих сервиса, нарочито током траjања епидемиjе коронавируса.

У циљу побољшања квалитета оброка Народне кухиње, прошле године jе потписан Уговор о припремању оброка за лица у стању социjалне потребе са школом за средње и више стручно образовање „Сергиjе Станић“. Корисници овог социjалног сервиса исказали су задовољство због квалитетниjих оброка, те jе одлучено да се сарадња продужи на наjмање jош jедну годину, наводе у саопштењу из ПГ Бироа.

Осим што ученици ССШ „Сергиjе Станић” усавршаваjу своjе вjештине и припремаjу квалитетне и укусне оброке за суграђане коjима jе то наjпотребниjе, оваj вид сарадње утиче на младе генерациjе да развиjаjу осjећаj емпатиjе и хуманости.

Свакодневно се припрема око 700 оброка, од чега се 30% доставља на кућне адресе корисника, а остатак испоручуjе у обjекту Народне кухиње на Конику.

Секретар Секретариjата за социjално старање Иван Терзић истакао jе да су прошле године сви приjављени корисници остварили право на дневни оброк и нагласио да jе буџетом Главног града за ову годину издвоjено 473.000,00 еура. Оглас за избор корисника за 2022. годину биће обjављен до краjа октобра текуће године.

Контролу исправности хране врше овлашћене институциjе за контролу безбjедности хране, наjмање jедном мjесечно, а по потреби и чешће.

У саопштењу подсјећају да је народна кухиња доступна корисницима  сваког дана у периоду од 12 до 14 часова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 06:41