/ Са једног од протеста родитеља - Д.Љ.
09/06/2021 u 08:00 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Привремене учионице у касарни Маслине алтернатива за ученике ОШ "Владимир Назор"

До 18. јуна знаће се да ли ће дјеца од септембра наставу похађати у касарни Маслине и школама „Саво Пејановић“ и „Марко Миљанов“, као и да ли ће павиљони ОШ „Владимир Назор“ бити порушени или реконструисани

Министарство просвјете, науке, културе и спорта (МПНКС) јуче је предложило представницима Савјета родитеља дјеце ОШ „Владимир Назор“ да ученици од септембра наставу похађају у касарни Маслине и школама „Саво Пејановић“ и „Марко Миљанов“. Одлука још није дефинитивна, јер ће до 18. јуна на ту тему МПНКС разговарати са Министарством одбране и управама школа. У Савјету родитеља нијесу одушевљени овим предлогом, али сматрају да боље и то него онлајн школовање.

Ученици ОШ „Владимир Назор“ од фебруара наставу прате онлајн јер си школски објекти оштећени толико да нијесу безбједни.

– Рекли су нам да ће видјети са Министарством одбране да им у касарни Маслине уступи један објекат ако буде услован за дио ђака, а други дио да се подијели у ОШ „Саво Пејановић“ и ОШ „Марко Миљанов“. То није дефинитивно јер треба да се добију сагласности. Састаћемо се опет 18. јуна када ће нам саопштити дефинитивну одлуку, а ми изнијети наш став. Објаснили смо да родитељи нијесу у могућности да дјецу воде на неколико страна града. Рекли су нам да ће у петак имати састанак и са Европском банком гдје ће договорити око средстава да ли ће се наша школа реновирати или срушити и правити нова – рекао је Момо Милошевић, потпредсједник Савјета родитеља ОШ“Владимир Назор“.

Представницима МПНКС-а објашњено је и да има доста родитеља са троје или више дјеце који их не могу развозити на неколико локација.

– Треба размишљати да се организује превоз. О томе смо исто разговарали, те се надамо да ћемо 18. јуна имати конкретне информације гдје ће наставу похађати наша дјеца и шта ће бити са садашњом школом. Прије свега мора се видјети који су капацитети основних школа које нам нуде и колико могу да приме ђака. Министарство просвјете још није донијело дефинитивну одлуку да ће дјеца тамо, јер преговоре нијесу завршили. Све мора да се склопи да би могли да се договоримо. Ово је само предлог. Оваквим рјешењем нијесмо задовољни у смислу јер ће дјеца морати да иду на три стране, а опет боље него онлајн школовање. Опет морамо сачекати да видимо да ли су ти услови које нам нуде задовољавајући за дјецу – казао је Милошевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:39