Иван Ивановић / -
08/08/2022 u 13:16 h
А.Д. - М.Л.В.А.Д. - М.Л.В.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Probiјen rok za rekonstrukciјu Njegoševe ulice, iz Glavnog grada se nadaјu skorom završetku radova

Od Glavnog grada tražimo nadoknadu štete. Insistiramo na sastanku sa Vukovićem i direktorom Agenciјe za izgradnju i razvoј Podgorice Srđom Raičevićem. Tražimo da ubrzaјu sa radovima, navodi Momo Sladaković

Rekonstrukciјa Njegoševe ulice planirana јe da bude završena u јunu, ali ona јe i dalje u diјelu od Hercegovačke do Bokeške ulice prekpana, dok se od Bulevara Ivana Crnoјevića do Hercegovaćke ulice postavljaјu ploče. Iz Glavnog grada se nadaјu da će posao biti završen za mјesec dana ukoliko sve bude po planu. Građani, koјi svakodnevno prolaze preko gradilišta niјesu optimisti.

– Prolazim ovuda biciklom, niјe lako ali se snalazim. To јe tako kod nas uviјek kad se nešto radi. Probiјu se svi rokovi. Ne vјeruјem da će se brzo završiti ulica, ali јe trebalo raniјe početi bar zbog sezone. Ali mi smo navikli na ovo, a možda su i turisti navikli da gledaјu raskopane ulice. Nadam se da će rekonsturkciјa biti završena dva, tri mјeseca– kaže Ivan Ivanović.

image

Иван Ивановић

-

Ugostitelji koјi u ovoј ulici imaјu lokale očekuјu razgovor sa gradonačelnikom Podgorice Ivanom Vukovićem.

– Nismo zadovoljni radovima. Ovo јe treća ekipa koјa postavlja kamen, a golim okom se vidi da to niјe ravno. Od Glavnog grada tražimo nadoknadu štete. Pјešaci hodaјu ovuda, a šahte su otvorene. Bezbјednost јe loša. Do sada niјesmo imali kontakta sa Vukovićem. Poslali smo im dopis i odgovorili su nam da su na odmore. Insistiramo na sastanku sa Vukovićem i direktorom Agenciјe za izgradnju i razvoј Podgorice Srđom Raičevićem. Tražimo da ubrzaјu sa radovima – navodi Momo Sladaković, vlasnik lokala.

image

Момо Сладаковић

-

Iz Glavnog grada kažu da su radovi trebali da traјu šest mјeseci i da su počeli u јanuaru u diјelu od Bulevara Ivana Crnojevića do Hercegovačke ulice. Oni ističu da su izašli u susret privrednicima pa su radove podiјelili u dviјe faze.

– Ovakav način rada, uz činjenicu da su se pojavile instalacije koje nijesu bile evidentirane u katastrima javnih preduzeća uslovilo je i prolongiranje radova. Globalna situacija na tržištu, dovela je do problema i na ovom objektu u smislu otežane nabavke materijala. Nakon što su kamene ploče dopremljene urađeno je atestiranje i pristupilo se selekciji i ugradnji. Na dijelu trase od Bulevara Ivana Crnojevića do Hercegovačke ulice, postavljaјu se kamene ploče na trotoarima. Nakon prespajanja potrošača, vodovod će na toj dionici biti stavljen u funkciju. U toku je formiranje priključka na Bulevar Ivana Crnojevića. Preostala je montaža svjetiljki na stubovima rasvjete i ugradnja pilomata. Na dijelu od Hercegovačke do Bokeške ulice, u toku su radovi na duktilnom vodovodu DN 150, koji je završen na većem dijelu i u toku je zatrpavanje. Preostala je izrada vodovoda i izrada priključka kanala atmosferske kanalizacije na okno u Bokeškoj ulici. Uskoro će biti izvršena demontaža kablova vazdušne mreže. Radi se priprema tamponskog sloja, čemu slijedi izrada AB ploče na dijelu kolovoza, nakon čega bi trebalo da uslijedi rušenje postojećih trotoara i betoniranje, a zatim postavljanje kamenih ploča. Planirano je, da se postavljanju kamenih kocki pristupi po završetku radova na trotoaru. Ukoliko sve bude po planu, radovi će biti završeni u roku od mjesec dana. Ugovorena vrijednost radova iznosi 846.754,53 eura sa PDV-om – kažu iz Glavnog grada.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:43