/ -ПГ БИРО
23/04/2022 u 10:12 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Главни град селективно информише јавност о објављивању уговора о донацији

Питам због чега се то крије и чиме jе Главни град толико задужио фирму Бемакс да би се она сакрила, наводи Марија Маровић (ДФ)

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић у последњих недељу дана потписао је два уговора о донацијама и  Главни град је о њима обавијестио званичним саопштењима. У питању су уговори о донацији за изградњу Дјечје куће и уговор о донацији коjим ће Главни град Општини Шавник донирати средства за реконструкциjу игралишта.  Са друге стране, почетком априла Путеви, чији је оснивач Главни град, су са компанијом Бемакс потписали уговор на основу којег је ова приватна компанија градском предузећу донирала производњу 3.000 тоне асфалта, али та вијест као ни уговор у званичном саопштењу није подијељен са јавношћу. До ње су дошли новинари. 

Због чега се селективно објављују информације о донацијама и на који начин Главни град бира који ће поклон презентовати јавности питање је које је Марија Маровић, одборница Демократског фронта у градском парламенту, упутила Главном граду.

– Ниjе спорно што jе градоначелник Вуковић помогао градоначелника општине Шавник и уручио донациjу од 23.000 еура за изградњу игралишта, али jе врло интересантно како се крије донација коју је приватна фирма Бемакс уручила Главном граду, а тиче се производње асфалта. Питам због чега се то крије и чиме jе Главни град толико задужио фирму Бемакс да би се она сакрила? Предизборним jефтиним, манипулативним триковима нема краjа. Искрено се надам да када се промиjени власт на локалном нивоу, а то ће бити врло брзо, да нова власт у Подгорици неће доћи у ситуациjу да од наводних донатора добиjа фактуре коjе jе у обавеза да измири у законском року – наводи Маровић.

Са друге стране Андриjа Кликовац, одборник ДПС-а, тврди да је Главни град најтранспарентнија локална самоуправа.

– Уговор са компаниjом Бемакс, а коjи се односи на припрему асфалта, ниjе закључио Главни град, већ привредно друштво Путеви. У конкретном случаjу, Главни град ниjе потписник овог уговора, за коjи не постоjи ни обавеза обjављивања, до редовног извjештаjа коjи се предаjе до краjа марта 2023. године. Зато сматрам да се упркос силном труду да се опструира даљи развоj Подгорице, такав покушаj показао као неуспjешан. Вjеруjем да jе много занимљивиjе jавности понашање и незаконите радње локалних управа у Будви и Котору, гдjе сад већ, опозициjа и на државном нивоу врши власт – наводи Кликовац.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:54