/ -
04/11/2022 u 14:16 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Probni bunar u Zagoriču pušten u rad

Bunar je kapaciteta od 50, 60 litara u sekundi što odgovara trenutnim potrebama stanovništva, navode iz preduzeća Vodovod i kanalizacija

Pušten je u probni rad bunar B6 na vodoizvorištu Zagorič. Bunar je, kako su saopštili iz preduzeća Vodovod i kanalizacija, kapaciteta od 50, 60 litara u sekundi što odgovara trenutnim potrebama stanovništva.

–Testovi u ljetnjem periodu pokazali su izdašnost bunara do planiranih 80 litara u sekundu. Ova količina vode kojom raspolaže bunar bunar B6 biće sasvim dovoljna za servisiranje potreba stanoviništva u sjevernom dijelu sistema vodosnabdijevanja, odnosno Glavnog grada. Puštanjem u rad bunara B6 obezbijeđene su dodatne količine vode za više hiljada domaćinstava u naseljima Zlatica, Zagorič, Masline, Murtovina i Doljani. Radi što ravnomjernije i efikasnije distribucije vode iz bunara izvedeni su magistralni cjevovodi dužine dva kilometra i rekonstruisan je energetski blok na vodoizvorištu Zagorič. U narednom periodu predstoje aktivnosti za povezivanje naselja Doljani i Stara Zlatica na mrežu magistralnog cjevovoda u cilju poboljšanja vodosnabdijavanja u ovim naseljima. Aktivnosti su planirane da budu realizovane do kraja godine – saopštili su iz Vodovoda.

Iz Vodovoda navode da je ukupna vrijednost investicije iznosila preko 500.000 eura.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
BUNARZAGORIC
16. maj 2024 00:53