Воће и поврће продају у смећу о прашини / -Н.М.
25/07/2021 u 08:20 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Продавци и купци незадовољни условима на Камионској пијаци

Лијепо је да се раде паркови, шеталишта и да се уређује град, али мислим да је приоритетније било да се тај новац уложи у реконструквцију ове пијаце.

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић положио је прије двије ноћи камен темељац за градњу шеталишта уз Морачу и најавио уређење Његошевог парка, чиме ће како је казао ови пројекти измиjенити лице центра града. Дио града је и Камионска пијаца, која од како је направљена није реконструисана. Продавци и купци наводе да је лијепо да град има игралишта и паркове и да буде уређен, али сматрају да је приоритетније било да је тај новац био усмјерен на уређење овог објекта. Они наведе да су услови на њој никакви, роба се продаје у нехигијенским условима, да представља право ругло града, те позивају градоначелника да прошета и обиђе пијацу.

Редовни купац Милорад Петричевић позвао је градоначелника Ивана Вуковића да прошета пијацом и види у каквим условима се храна продаје.

image

Милорад Петричевић

-Д.Љ.

– Ово што градоначелник ради паркове, игралишта, шеталишта је да се баци прашина народу у очи. Треба све то да се има, али има много приоритетнијих ствари. Вуковић би требало да прошета овом пијацом, да види гдје народ продаје и купује воће и поврће. Непријатни мириси се шире, производи су у прашини, људи то једу. Понекад се може наћи и риба овдје. Ова пијаца је право ругло. Доста људи који са стране дођу, принуђени су да спавају у камионе како би продали оно што су донијели. Памтим када је ова пијаца направљена. Требало је да овдје буде фабрика за прераду воћа и поврћа, има простора да се направи, да људи могу да продају оно што произведу, а не да крчме и да им пропада – истиче Петричевић.

Продавац поврћа Миљо Ибрахимовић наводи да је лијепо је да се раде паркови, шеталишта и да се уређује град, али мислим да је приоритетније било да се тај новац уложи у реконструквцију ове пијаце.

– Услови су никакви велика се прашина диже, све је импровизовано, правимо заштите од сунца да нам роба не би пропададала, а и сами чистимо. Цијела Подгорица и људи са свих страна долазе како да продају, тако и да купују овдjе. Један тоалет постоји на оволико људи, требало би да их има више. Само двије чесме imaju на оволиком простору, а то је мало. Да неко дође са стране, имао би шта да види – навео је Ибрахимовић.

Са њим је сагласан и пољопривредник Рок Сиништај.

image

Рок Сиништај

-Д.Љ.

– Пијаца лоше изгледа, никаквих услова нема. Један тоалет само има, али и он је у лошем стању и није ѕа употребу. Прашина се велика диже, стално морамо да чистимо. Тржнице и пијаце су дужне да воде више рачуна и да боље одржавају. На све стране се улаже, а требало би да се види како изгледа ова пијаца и да се уреди. Плаћамо мјесто, улаз, закуп, купио сам палету два еура да не би ставио робу на земљу, овакво стање је скоро 20 године. Ова пијаца би могла и морала да буде уреднија. Прече је да се паре овдје уложе, ми произвођачи смо криви, треба да блокирамо пијацу и дако се неко окрене да је среди – казао је Сиништај.

Ни Веско Коровић није задовољан условима на Камионској пијаци.

– Услови како у објекту, тако и ван њега су никакви. Све је лијепо што се уради, али ова пијаца је приоритет да се среди. Толико пута је обећавано, али није испуњено обећање. Велика је прашина на све стране. За мене је приоритетније било да се пијаца среди, док је за некога то игралиште – поручује Коровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:34