/ -
02/06/2022 u 10:55 h
Н.С.Н.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Програм привремених објеката упућен надлежним органима: Чекају сагласност седам институција

Током jавне расправе Секретаријат је примио преко 600 захтjева за уцртавање привремених обjеката, наводи Марко Ракочевић, секретар за комуналне послове

Секретаријат за комуналне послове упутио је програм привремених објеката на сагласност седам институција. Документ је, како је саопштио Марко Ракочевић, секретаријат за комуналне послове, упућен на сагласност Секретариjату за саобраћаj, Агенциjи за заштиту животне средине, Агенциjи за заштиту културних добара, Управи за саобраћаj, Главном градском архитекти за обликовање и материjализациjу, као и Министарству екологије и Министарству економије.

– Током jавне расправе Секретаријат је примио преко 600 захтjева за уцртавање привремених обjеката. Комисиjа задужена за таj посао jе све локациjе и физички обишла и уврстила у програм све оне коjе су испуниле техничке услове, као услове прoписане правилником. Програм обухвата териториjу Главног града и Општине Голубовци – навео је Ракочевић.

Он сматра да је брзо усваjање овог програма од изузетне важности за развоj малог и средњег бизниса у Подгорици, као и за квалитетну валоризациjу природних ресурса и потенциjала, као и отварање нових радних мjеста.

– Ми се надамо брзој реакциjи надлежних органа задужених за издавање неопходних сагласности, како би на првоj наредноj сједнице Скупштини били у ситуациjи да документ усвојимо. На овај начин бисмо омогућили грађанима Подгорице валоризациjу њихових парцела и изградњу обjеката у функциjи обављања неке привредне активности – каже Ракочевић.

Он додаје да је измјена овог документа производ новог Закона о изградњи објеката.

– Оваj и овакав поступак jе новина и резултат jе новог Закона о изградњи објеката коjи третира и привремене обjекте и прописиjе процедуру за издавање УТ услова и самог програма. Сам закон jе значаjно усложио процедуре издавања сагласности и на таj начин успорио и закомпликовао процедуру у смислу рокова и додатних административних послова, на шта локалне управе ниjесу могле утицати, а jесмо сугерисали да се не иде у том правцу. Због свих ових разлога, због обавезе према грађанима и њиховим бизнисима, радним мjестима и могућностима коjе оваj програм пружа, надамо се брзоj реакциjи надлежних органа – поручује Ракочевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 21:43