Траже проширење школе / -ОШ "Октоих"
23/05/2022 u 13:42 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Протест родитеља ОШ "Октоих": Противе се настави у три смјене

Дjеца ће од септембра наставу похађати од седам до 20 часова у три смjене, а биће ускраћени за додатну, допунску и све ваннаставне активности, каже Нађа Љиљанић

Савјет родитеља ученика Основне школе "Октоих" у уторак у 19 часова у дворишту школе организоваће протест незадовољни што ће дјеца од септембра наставу похађати у три смјене због недостатка простора у школи. Како је казала Нађа Љиљанић, предсједница Савјета родитеља дјеца ће наставу похађати од седам до 20 часова.

– Након сазнања родитеља да ће дjеца од септембра похађати наставу од седам до 20 часова у три смjене, те да ће бити ускраћени за додатну, допунску и све ваннаставне активности типа хор, секциjе, због недостатка простора на сjедници Савjета потекла jе инициjатива о организациjи протеста коjи ће бити организован у уторак у 19 часова у дворишту школе. Желимо да мирним протестом искажемо незадовољство да дjеца бораве у школу у касним поподневним сатима, што ниjе добро ни за њихов развоj, а ни концетрациjу за наставу – рекла је Љиљанић.

Она је истакла да се управа ОШ "Октоих" у сарадњи са Савјетом родитеља већ обраћала за помоћ Главном граду и Министарству просвјете, али да на разумијевање нијесу наишли.

– Све је било безуспјешно. Проширење школе са још шест учионица би ријешило проблем смјена. Недопустиво је да дјеца похађају наставу до 20 часова. То за дјецу узраста од шест до 14 година представљају озбиљан емоционални, психички и педагошки проблем. У крајњем озбиљно су угрожена сва права дјетета – казала је Љиљанић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 15:06