/ -
15/06/2022 u 13:00 h
Н.С.Н.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Прву рату за порез на непокретности платите до 30. јуна

Позивамо пореске обвезнике да благовремено измире обавезе како би избjегли поступке принудне наплате пореске обавезе и плаћања камата за неблаговремено плаћање и трошкова поступка, поручују из Управе локалних јавних прихода

Управа локалних јавних прихода донијела је рјешења за порез на непокретности за ову годину и поштари ће их наредних дана уручити пореским обвезницима. Из овог органа управе Главног града наводе да се годишњи порез на непокретност плаћа у двиjе jеднаке рате.

–Прва рата доспиjева 30. jуна, односно 10 дана од дана достављања рjешења, а друга 31. октобра. Позивамо пореске обвезнике да благовремено измире обавезе како би избjегли поступке принудне наплате пореске обавезе и плаћања камата за неблаговремено плаћање и трошкова поступка. Обавjештавамо да jе успостављена апликациjа еТАX портал коjа даjе могућност увида у рjешења о утврђеном порезу на непокретности. Приступ порталу имаjу сви обвезници коjи су уписани у базу података, а он се врши преко портала www.laris.me. Доласком на портал, у добиjену форму уноси се jединствени матични броj (физичка лица) или ПИБ (правна лица) и врши избор општине у коjоj се налази непокретности, након чега се може извршити увид у сва дониjета рjешења о порезу на непокретности пореског обвезника – поручују из Управе локалних jавних прихода.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 04:44