/ Фото: Лазар Ружић
16/07/2021 u 11:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ПзП и СНП: Грађани очували брдо Љубовић и изборили се са бахатим ДПС-овцима

Следеће године ћемо срушити локалну криминогену кулу од карата, поручују из Медојевићеве партије

Одбор СНП Главног града Подгорица и Покрет за промјене (ПзП) задовољни су пошто је Главни град Подгорица коначно одустао од даљег рушења брда Љубовић и донио одлуку да улица поред брда буде ближе зградама, као и да се не гради првобитно планираних 12 паркинг мјеста.

Из СНП-а су казали да су на овај начин грађани Подгорице извојевали велику побједу зауставивши даље одваљивање Љубовића.

- То је симбол Главног града, за који су бројни Подгоричани посебно везани. СНП је и прије три мјесеца указивао на сву погубност оваквих намјера челника Главног града и инсистирала да се престане са оним што је представљало очигледан масакр брда Љубовић. Уз помоћ наших суграђана, који се нису либили и да стану пред багере који су уништавали овај природни бисер, успјели смо да одвратимо градоначелника Ивана Вуковића и његове пријатеље инвеститоре од планираног наума. Сада је потребно ревитализовати оштећени дио Љубовића тиме што ће се на том мјесту направити садржаји које желе грађани Подгорице и који ће им боравак у овом дијелу града учинити пријатнијим. додају из СНП-а. 

Из ПзП-а, на чијем је челу Небојша Медојевић, казалису да је борба са бахатом ДПС влашћу и немарним инвеститором резултирала тријумфом слободног духа и воље мјештана.

- Покрет за промјене никада неће бити против развоја нашег града, напротив, снажни смо заговорници истог, али он нипошто не подразумијева сулудо и непотребно крчење брда и девастацију природних ресурса. Драго нам је што се одустало од изградње 12 паркинг мјеста и што улица неће беспотребно сјећи само брдо. Нарушено подручје треба санирати и вратити у првобитно стање у мјери могућег. Нажалост, није само Љубовић угрожено подручје, већ оваквих примјера има још у Подгорици, почевши од Забјела, па до Горице. Након што следеће године срушимо локалну криминогену кулу од карата, постараћемо се да Главни град добије чишћење од нерада, беспосличарења и корупције, нову визију развоја и значајно бољу будућност- поручују из ПзП-а. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:38