Anika Bajić / -SRDJAN BOLJEVIC
16/04/2024 u 13:56 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

PzP napustio koaliciju "Za budućnost Podgorice"

Nas 11 odbornika, kako smo i predstavili na potpisivanju memoranduma, zajednički djelujemo i ne odstupamo od zajedničkih ciljeva očuvanja vlasti, kaže Bajić

Pokret za promjene napustio je koaliciju "Za budućnost Podgorice". To je za "Dan" potvrdila Anika Bajić, šef kluba odbornika PzP-a.

– Postojala je koalicija "Za budućnost Crne Gore" na državnom nivou. Kada su bili lokalni izbori mi smo predstavljali listu "Za budućnost Podgorice". Nakon toga, kada smo ušli u parlament osnovali su se posebno klubovi po partijama. U suštini mi se držimo koalicionog sporazuma većine na lokalnom nivou. Nas ne obavezuje ništa sa izbornom listom "Za budućnost Podgorice". Nas 11 odbornika, kako smo i predstavili na potpisivanju memoranduma, zajednički djelujemo i ne odstupamo od zajedničkih ciljeva očuvanja vlasti. Ne dovodimo u pitanje ni gradonačelnicu, ni koalicioni sporazum - rekla je Bajić.

Bajić očekuje da će doći do dogovora između Pokreta za Podgoricu i Pokreta Evropa sad.

– Bilo je fer i korektno prema našim dosadašnjim saradnicima i kolegama sa kojima smo bili zajedno na listi da izađemo iz vajber grupe gdje su se dogovarale interne stvari. Više nijesmo dio koalicije "Za budućnost Podgorice". Što se tiče liste "Za budućnost Podgorice" ničim se nijesmo obavezali da striktno bude tako, pa da je sada da mi urušavamo nešto. Mi ostajemo na istom fonu, ali je bilo prirodno - kazala je Bajić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:22