/ -
24/01/2024 u 12:33 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rakčević: Podmetnut požar u objektu kasarne "Morača"

Tražićemo od Ministarstva finansija da nam vrate ova dva objekta i da se konačno upišu u katastar, kako bismo ih uredili i iskoristili na mnogo bolji način, napisao je Rakčević

Nepoznati počinalac podmetnuo je požar jednom od starih objekata kasarne "Morača", objavio je Luka Rakčević, zamjenik gradonačelnice Podgorice na zvaničnoj FB stranici. Ovaj prostor, kako je naveo Rakčević, decenijama je pun smeća i starog suvog drveta i greda.

– Vraćajući se sa akcije na Gorici, slučajno sam primijetio dim iz objekta i pozvao kolege iz Službe zaštite i spašavanja, koje su za svega par minuta bile na terenu i efikasno zaustavile dalje širenje požara. Umjesto da zapalimo i uništimo i to malo starih objekata na prostoru kasarne "Morača", dominantno građenih za vrijeme knjaza Nikole, šta je očigledno maksimalni kreativni domet posljednjih decenija, naša vizija Kasarne je dijametralno suprotna – napisao je Rakčević.

On je dodao da se ovih nedjelja završava najveći međunarodni konkurs za izradu idejnog rješenja Muzeja savremenih umjetnosti (MSU) koji će se graditi na prostoru kasarne. Rakčević dodaje da su u planu i Kuća arhitekture i Prirodnjački muzej, kao i veliki - centralni gradski park, sa šetalištem uz Moraču.

image
-

– Objekat koji je danas gorio, sa susjednom zgradom (do skoro korišćenom od strane Puteva), mora se rekonstruisati i služiti kao - ulazna kapija na uređeni prostor Kasarne, iz pravca brda Gorica. Da su objekti u vlasništvu Grada - ne bismo gubili vrijeme, već bismo odmah pristupili njihovom uređenju. Međutim, i njih je - kao i ukupnu kasarnu "Morača", bivša gradska uprava predala državi, kao zalog (hipoteku) za kredit za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Zbog toga ćemo tražiti od Ministarstva finansija da nam vrate dva ova objekta i da se konačno upišu u katastar, kako bismo ih uredili i iskoristili na mnogo bolji način – poručio je Rakčević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:00