ФОТО: УРА / - ФОТО: УРА
27/12/2022 u 14:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rakčević: Prihvaćena inicijativa URA, kasarna Morača postaje centralni gradski park

Rakčević je istakao da je to rezultat njihove dugogodišnje borbe, kojom su sačuvali taj prelijepi prostor uz rijeku Moraču

Skupština Crne Gore upravo je prihvatila naš amandman, kojim se iz Budžeta za 2023. godinu izdvaja milion eura za izgradnju novog centralnog gradskog parka na prostoru kasarne Morača, saopštio je predsjednik podgoričke URA Luka Rakčević.

- Od tog novca će se, odmah nakon usvajanja Budžeta i novogodišnjih praznika, pokrenuti procedura raspisivanja Međunarodnog konkursa za izradu idejnog rješenja parka, a nakon toga i izgradnja I faze novog, modernog, pristupačnog gradskog parka na čak 122.000 m², sa svim pratećim sadržajima, naveo je on.

Rakčević je istakao da je to rezultat njihove dugogodišnje borbe, kojom su sačuvali taj prelijepi prostor uz rijeku Moraču, onda kada je, kako dodaje, DPS Kasarnu namještao svojim privilegovanim tajkunima i na njoj ucrtavao 150 hiljada kvadrata betona i stambeno-poslovnih objekata.

- Realizacijom ovog projekta, naš Grad će dobiti 12,2 hektara novih parkovskih površina u strogom centru, nakon čega se može započeti II faza izgradnje šetališta uz Moraču (od Njegoševog parka do mosta Andrije Kažića u Zagoriču), kao otvoriti nova "zelena" kapija na Gorici, na prostoru pored Gimnazije "Slobodan Škerović". Time uvezujemo i zaokružujemo zelene koridore našeg Grada, širimo uređene javne površine i uvećavamo kvalitet života svih građana/ki, zaključio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 19:21