15/09/2023 u 14:08 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ratko Vujović, v.d. direktora Vodovoda tvrdi:Prevelik pritisak uzrok problema sa sistemom za hlorisanje

Odgovorna tehnička lica u našem društvu o navedenom nijesu obavijestila Upravu za inspekcijske poslove, Odsjek za zdravstveno sanitarnu inspekciju i to priznajemo kao jedini propust, nakon čega je izvršni direktor pokrenuo temeljnu tehničku istragu i analizu i disciplinski postupak protiv ovih lica, rekao je Vujović

Odmah nakon utvrđene nepravilnosti na sistemu za hlorisanje na vodovodnom ogranku ka Danilovgradu, naša dežurna ekipa je pristupila utvrđivanju uzroka kvara i njegovom otklanjanju, saopštio je Ratko Vujović, v.d. direktora Vodovoda, reagujući na tvrdnje DPS-a Glavnog grada da su građani 29. avgusta pili nehlorisanu vodu.

– Prema izjavama tehničkih lica koja su učestvovala u otklanjanju kvara, do problema sa sistemom za hlorisanje na ogranku za Danilovgrad došlo je do prevelikog pritiska u vodovodnom sistemu Danilovgrada, koji nije bio kontrolisan i na koji nijesmo mogli da utičemo.

Kvar je otklonjen 31. avgusta oko 15 časova, ugrađena je jača hlorna pumpa, a u isto vrijeme je pritisak u vodovodnom sistemu Danilovgrada opao intervencijom Vodovoda Danilovgrad, pa je hlorisanje opet uspostavljeno, o čemu smo blagovremeno obavijestili javnost. Nijesu tačni navodi DPS dušebrižnika da je zdravlje građana bilo ugroženo i da nijesu preduzete sve radnje kako bi građani bili bezbjedni, jer je istog momenta kad je uočena nepravilnost data informacija u svim medijima, odnosno na našem sajtu, da voda u naseljima koja se snabdijevaju sa ovog ogranka nije za piće, o čemu postoje svi dokazi koji su lako provjerljivi na našem sajtu i na portalima svih medija. Odgovorna tehnička lica u našem društvu o navedenom nijesu obavijestila Upravu za inspekcijske poslove, Odsjek za zdravstveno sanitarnu inspekciju i to priznajemo kao jedini propust, nakon čega je izvršni direktor pokrenuo temeljnu tehničku istragu i analizu i disciplinski postupak protiv ovih lica. Ovaj organ je izdao prekršajni nalog za pravno lice i odgovorno lice u pravnom licu zbog ne postupanja po članu 16, stav 5 Zakona o obezbjeđivanju zdravstveno ispravne vode za ljudsku upotrebu u smislu obavještavanja navedenog organa u roku od sat vremena u slučaju neusaglašenosti parametara. Naglašavamo da naše Društvo ne vrši mjerenje parametara u vodovodnom sistemu Danilovgrada. Želimo da informišemo javnost da propust tehničkih lica koja se pozivaju na disciplinsku odgovornost, a u vezi sa informisanjem Uprave za inspekcijske poslove, nije mogla uticati na zdravlje građana i shodno tome demantujemo izjave odbornika DPS-a Glavnog grada i ocjenjujemo ih kao nedobronamjerne, maliciozne i prije svega netačne – rekao je Vujović.

On je podsjetio potrošače da će i dalje brzo, tačno i pošteno obavještavati o svim tehničkim aktivnostima i problemima.

– Nastavljamo posvećeno i odgovorno sa radom, za dobrobit naših potrošača i svih građana Podgorice, za koje smo sigurni da razumiju probleme sa kojima se suočavamo u našem Društvu kao i ko je odgovoran za njih – navodi Vujović.

Vujović je naveo da se DPS služi poluinformacijama i podmetanjima sa tendencijom zastrašivanja građana.

– Kad god treba zatvoriti neku rupu kao ovu u Vrhovnom sudu ili ovako duboki bunar nepočinstava koji su iskopali u preduzeću Vodovod, akteri današnjeg obmanjivanja javnosti služeći se poluinformacijama i podmetanjima sa tendencijom zastrašivanja građana, pojave se DPS omladinci bez profesionalnog radnog staža ili sa oskudnim radnim biografijama. Povod za njihovo obraćanje je strah od razotkrivanja decenijskih nepočinstava i finansijske pustoši koju su ostavili u ovom preduzeću, za čije su funkcionisanje navodno zabrinuti. Ali obećavamo im da nas neće zaustaviti u toj namjeri, o čemu ćemo blagovremeno obavještavati javnost – kazao je Vujović.

      

                                                                                                                                                                   

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. septembar 2023 14:51