Кривокапић  / Фото: Инстаграм
24/07/2021 u 17:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Разријешена директорица најстарије подгоричке школе: Поносна сам на резултате

Испуњена је страница моје животне књиге, а када је током живота будем читала знам да ћу и тада, као и сад, бити веома поносна на њу, поручила је Кривокапић

За вршиоца дужности најстарије подгоричке основне школе "Саво Пејановић" именован је наставник машинске групе предмета Зоран Ђукић, чиме је дужности разријешена директорица Биљана Kривокапић.

У образложењу те одлуке, која потписује министарка просвјете, науке. културе, и спорта Весна Братић, стоји да је Kривокапић разријешена "јер не извршава радне задатке, односно врши повреду радне обавезе".

Према образложењу, Kривокапић наводно није поступила у складу са измјенама и допунама Општег закона о образовању и васпитању, и није иницирала измјену школског одбора, који би касније извршио измјене и допуне школскох аката, како би се створили законски услови за испуњавање нових законских обавеза.

Кривокапић се након разрјешења огласила, наводећи да је поносна на резултате које је школа постигла за вреијеме њеног мандата. 

- Испуњена је још једна страница моје животне књиге. Када је током живота будем читала знам да ћу и тада, као и сад, бити веома поносна на њу. Не само због постигнутих резултата, већ због чињенице да сам је испунила новим и бројним пријатељствима- додала је она. 

Захвалила се свима који су јој уназад двије године пружали подршку, поклонили енергију, вријеме и знање како би дјеци пружији што квалитетније услове за боравак у школи. 

- Хвала појединцима, родитељима ученика, бројним удружењима, локалној заједници, медијима, бившим ђацима, колективу и свима који су се ради одазивали, па чак и сами били покретачи бројних акција којима смо наш дом чинили љепшим и успјешнијим- поручила је Кривокапић. 

Нови в.д. директора најстарије подгоричке школе поменути Ђукић је, како се наводи у рјешењу Братић, наставник машинске групе предмета.

Ђукић је професор машинске и саобраћајне групе предмета у Средњој стручној школи "Иван Ускоковић".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 16:09