/ -
09/04/2022 u 15:29 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Регионални глумци посјетили зграду Градског позоришта

Искористили смо тренутак да се нашим уваженим гостима, међу коjима су Зиjах Соколовић, Jуг Радивоjевић, Гордана Бобан и друга велика имена регионалног театра, похвалимо чињеницом да Подгорица ускоро добиjа нову зграду Градског позоришта, казао је Вуковић

Подгорица је по други пут угостила фестивал РУТА (Регионална униjа театара). Из ПГ бироа су истакли да је глумцима и гостима представљен нови дом Градског позоришта.

– Подгоричка публика ових дана има прилику да ужива у наjбољим представама са простора бивше Jугославиjе. Ми смо искористили таj тренутак да се нашим уваженим гостима, међу коjима су Зиjах Соколовић, Jуг Радивоjевић, Гордана Бобан и друга велика имена регионалног театра, похвалимо чињеницом да Подгорица ускоро добиjа нову зграду Градског позоришта. Судећи по њиховим реакциjама мислим да збиља имамо разлога да будемо поносни, jер у овом тренутку ово jе jедино позориште коjе се гради у Европи, односно, прво позориште коjе се гради из темеља послиjе више децениjа – казао jе Иван Вуковић, градоначелник .

Глумац Зиjах Соколовић је истакао да у овим временима, гдjе смо заокупљени неким општим, свjетским и цивилизациjским проблемима правити ново позориште, не реновирати старо, jе jедан цивилизациjски помак.

– Ово jе jедно цивилизацисjко, грађевинско, али и политичко лудило, да се човjек одреди да на овакав начин нешто ново направи. Посебно ми је драго што jе очигледно да се ова зграда позоришта не гради ради отварања, него ради представа коjе ће се играти – навео је Сиколовић. 

О важности овог проjекта говорио jе и Jуг Радивоjевић, директор Београдског драмског позоришта, коjи истиче да постоjање позоришта миjења опис сваког града и утиче на одрастање његових наjмлађих становника.

– Поздрављам напор градске управе jер нова локациjа, нова зграда и jедан потпуно нови амбиjент, представљаjу велики бенефит. Тек ће вриjеме и године показати колики jе бенефит за сам град и публику у Подгорици, и за све нас коjи долазимо, да постоjе оптимални, технички услови за извођенjе представа. Честитам на овом напору и улагањима, и сигуран сам да ћемо следећу РУТУ у исто ово вриjеме идуће године одржати на овоj сцени, на велико задовољство свих нас – казао jе Радивоjевић.

Глумица Гордана Бобан казала jе да, нажалост, живимо у времену у ком се култура толико маргинализуjе, те да jе изградња нове зграде Градског позоришта огроман подухват.

– Од срца честитам свим људима коjи су имали пуно храбрости, воље, жеље и ентузиjазма да нађу начин да финансираjу овако прекрасну зграду будућег Градског позоришта. Од срца вам честитам, и jедва чекам да заиграм у овом позоришту – поручила jе глумица.

Душан Ковачевић, умjетнички директор Градског позоришта, истакао jе да колеге с правом врло емотивно реагуjу на оваj предивни обjекат коjи много значи за глумце, публику, али и сам град, те да jе jако срећан и поносан што jе дио приче стварања и отварања jедног новог позоришта.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:45