/ -
22/03/2023 u 16:37 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rekonstruišu Ulicu Radoja Jovanovića

Ova ulica koјa se prostire od Ulice Petra Prlje do Ulice Špira Mugoše, rekonstruiše se u postojećim gabaritima. Dužina ulice je 300 metara, a širina kolovoza je promjenljiva i kreće se u granicama od 2,5 metara do 3,5 metara

Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice rekonstruiše Ulicu Radoja Jovanovića u Staroj varoši. Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković sa saradnicima obišao je saobraćajnicu i istakao da je ovo jedan u nizu projekata koji imaju za cilj da u infrastrukturnom smislu unaprijedi kvalitet života u starom urbanom gradskom jezgru.

– Prije radova u Ulici Radoja Jovanović izvršili smo temeljnu rekonstrukciju, uz ugradnju kaldrme i moračkog oblutka, ulica Braće Zlatičanin, Gojka Radonjića, Keše Đurovića, Predgrad, Sava Lubarde i Spasa Nikolića. Tako da praktično kompletan dio naselja, od Ulice Petra Prlje do Morače i Ribnice je dobio potpuno novi izgled – kazao je Vuković.

Ova ulica koјa se prostire od Ulice Petra Prlje do Ulice Špira Mugoše, rekonstruiše se u postojećim gabaritima. Dužina ulice je 300 metara, a širina kolovoza je promjenljiva i kreće se u granicama od 2,5 metara do 3,5 metara. S obje strane kolovoza planirani su trotoari promjenljive širine. Na kolovozu je umjesto asfalta predviđen zastor od kamene kocke, kao i trotoar od kamenih oblutaka u cementnom malteru. Planirana je izgradnja atmosferske kanalizacije, vodovoda, bočnih priključaka fekalne kanalizacije, tk kanalizacije i zamjena svjetiljki javne rasvjete na stubovima niskonaponske mreže. Vriјednost radova je 338.560 eura, a izvođač je Indel inženjering.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:19