Ревитализација маслина / - фото: Д.С.
22/09/2021 u 10:50 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ревитализоване маслине у барској касарни

Ревитализоване су расушене маслине – поново су засађене маслине Хрватске и Албаније, обављено је сезонско окопавање, наводњавање, додатно околчавање и везивање маслина у оба парка маслина, каже Бановић, предсједник НВО

НВО “ИНФО спорт ЦГ” - Бар и припадници Морнарице Војске Црне Горе, на Дан еколошке државе Црне Горе, организовали су еколошку акцију ревитализације маслина на простору касарне “Перо Ћетковић” у Бару.

Према ријечима мр Миодрага Бановића, предсједника ове НВО, “ова два парка припадају укупном фонду тзв. „Младих маслињака дјеце Бара”, засађених у двориштима институција које раде са дјецом и за дјецу на 36 локалитета на подручју Општине Бар са 830 садница.

Ријеч је, како је истакао, о „Парку маслина НАТО - „АДРИОН Ливекс ‘19” и „Парку маслина Морнарице Војске Црне Горе”. Први парк са шест маслина је засађен 21. јуна 2019. са посадама ратних бродова држава НАТО, које су учествовале у војној вјежби НАТО - „АДРИОН Ливекс ‘19”, а други, са пет, са припадницима Морнарице ВЦГ 20. новембра исте године.

- Ревитализоване су расушене маслине – поново су засађене маслине Хрватске и Албаније, обављено је сезонско окопавање, наводњавање, додатно околчавање и везивање маслина у оба парка маслина - каже Бановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 16:01