/ -
10/05/2022 u 14:49 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Риjешено питање воде за 350 домаћинстава на подручjу Љешанске нахиjе

Реконструисана jе водоводна мрежа у дужину од преко 27 километарам, водоснабдиjевање добила села Бигор, Брежине, Горње и Доње Лиjешње, Гољемади и Подстрана, истакли су из Водовода и канализациjе

Градско предузеће Водовод и канализациjа у претходне четири године, уложило jе око 1,35 милиона еура за унапређење водоводне инфраструктуре на подручjу Љешанске нахиjе. Како наводи ПГ биро, екипа Водовода и канализациjе, реконструисала jе водоводну мрежа у дужину од преко 27 километарам, а тиме су водоснабдиjевање добила села Бигор, Брежине, Горње и Доње Лиjешње, Гољемади и Подстрана. Вриjедност ових радова jе 600.000 еура.

– За потребе Горње и Доње љешанске нахиjе, изграђен jе примарни цjевовод "Калуђерово око"- Каменица, чиме jе обухваћена и дионица Станисаљићи-Градац. Примарни цjевоводи су  у дужини од 7километарам, а вриjедност радова jе 374.000 еура. Осим тога, реализоване су активности изградње резервоарског простора Кажића главица запремине 250 метара кубних, у вриjедности од 161.000 еура. У току су радови реконструкциjе водоводне мреже у дужини од 3,5 километара, на подручjу Горњих Кокота, као и инсталатерски радови на цjевоводу Калуђерово око, док су радови прекидне коморе у селу Гољемади у завршноj фази. У припреми jе реализациjа хидротехничких радова опремања затварачнице резервоара Кажића главица и цjевовода "Калуђерово око" – Каменица, вриjедности 50.000 еура. Реализациjом поменутих активности реконструисано jе 85 одсто цjелокупне водоводне мреже на подручjу љешанске нахиjе, чиме jе риjешено питање водоснадбиjевања за 350 домаћинстава – саопштили су из Водовода и канализациjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:11