Са једног од ранијих окупљања родитеља / -Срђа Бољевић
07/08/2021 u 08:40 h
Danijela Ljucović, Andrijana DabanovićDanijela Ljucović, Andrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Родитељи ђака ОШ "Владимир Назор" неће ОШ "Саво Пејановић" и "Марко Миљанов"

Представници Савјета родитеља ОШ "Владимир Назор" јуче су на састанку са Славицом Илинчић, из Министарства просвјете, изнијели предлог да ако ученици морају да похађају наставу у двије школе, да то буду ОШ "Милорад Муса Бурзан" и ОШ "21. маj"

Представници Савјета родитеља ОШ "Владимир Назор" јуче су на састанку са Славицом Илинчић, директором Директората за основно образовање у Министарству просвјете, науке, културе и спорта изнијели предлог да ако ученици морају да похађају наставу у двије школе да то буду ОШ "Милорад Муса Бурзан" и ОШ "21.маj", а не како су им раније из министарства предложили ОШ "Саво Пејановић" и ОШ "Марко Миљанов". То је за "Дан" казала Јелена Милошевић, члан Савјета родитеља. Извођење наставе у школским објектима ОШ "Владимир Назор" забрањено је због безбједности јер су неки дјелови склони рушењу.

– На састанку нам је речено да ће Илинчић у понедјељак обићи школе, како би видjела да ли има довољно учионица за наше ученике. Када је превоз у питању предложено jе да се помоћ потражи од градоначелника Подгорице, коjи jе то већ понудио. Превоз смо тражили за сву дjецу, а што се тиче дjеце са посебним потребама, они ће моћи да буду у пратњи jедног родитеља или асистента. Уколико добиjемо превоз, полазна тачка ће бити вjероватно испред наше школе, док ће дјеца са Какарицке горе имати превоз за исту циjену као до сада. Продужени боравак за прваке ће се такође узети у обзир. Министарство просвјете сваки наш предлог узима у обзир и у складу са тим реагуjе, а све у циљу да наши захтjеви буду што jе више могуће испуњени – навела је Милошевић.

Из Савјета родитеља сматрају да би ОШ "21.мај" била адекватнија, јер је нова школа у питању, док што се тиче ОШ "Милорад Муса Бурзан" да има више капацитета, те да би се онда могло избјећи да ђаци иду стално у другу смјену.

Она је истакла да им је саопштено да је буџет за рушење и изградњу нове школе издвоjен од кредита коjи jе одобрен од стране Европске банке.

Вршилац душности директора ОШ "Владимир Назор" Љиљана Марковић је истакла да је ово тешка ситуацију у којој су се нашли, али да ће наћи најбоље могуће привремено рјешење за све.

– Разматра се могућност преласка ученика у још неке школе и тражи се рјешење да би се направио што бољи распоред за наше ђаке. У току следеће недјеље ћемо имати више информација, те ћемо у складу са тим благовремено обавијестити јавност – казала је Марковић.

Из Министарства просвјете, науке, културе и спорта су казали да када буду имали конкретне информације да ће се огласити.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 01:05