Нова школска зграда планирана на простору старе / Д.Љ.
02/05/2022 u 08:29 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Родитељи ђака ОШ „Владимир Назор”: Бојкот наставе 4. маја јер касни почетак градње школе

Последњу информацију смо добили да ће изградња почети у априлу, али од тога нема ништа. Толико смо пута добили обећања, ниједно није испуњено, навела је Јелена Милошевић

Родитељи дјеце која похађају наставу у ОШ „Владимир Назор“ заказали су за сриједу, 4. маја, блокаду саобраћајнице код хотела Кето у Маслинама и бојкот наставе јер се касни са почетком градње новог школског објекта. Предсједница Савјета родитеља ОШ „Владимир Назор“ Јелена Милошевић каже да су незадовољни односом надлежних институција.

– Овим протестом желимо да изразимо незадовљство јер више од годину дана чекамо да се нешто деси. Основно образовање је обавезно, основна школа треба да буде приоритетна установа. Остали смо затечени да нема надлежних институција да реагују. Осим што је школа срушена ми не знамо ништа још када ће почети изградња нове, ни шта ће бити са школом. Сама ова ситуација у држави могу рећи не иде нам у прилог, али надамо се да ће неко обратити пажњу на нас и нашу школу – навела је Милошевић.

Она је казала да је фебруару прошла година дана како су без школе.

– Мислим да је за тај период могло доста тога да се уради. Био је затворен један павиљон у почетку, па остали, касније смо прешли на он лајн наставу, сада смо распоређени у двије школе. Шта ће нас задесити следеће године боље и да не размишљамо. У тако незавидном положају смо сви. Последњу информацију смо добили да ће изградња почети у априлу, али од тога нема ништа. Толико смо пута добили обећања, ниједно није испуњено. Сви рокови су пробијени. Били смо толико толерантни и чекали, али више не можемо. Крај је школске године, иде љетњи распуст, а немамо никакве информације. Ако мисле да ћемо сједети скрштених руку, сигурно нећемо. Школа подхитно мора почети са изградњом – истакла је Милошевић.

Она је истакла да су родитељи прихватили све услове који су им дати, да им је речено да је привремено рјешење одржавање наставе у двије школе, те да је то тако остало.

– Једина нам је олакшица што нам је превоз плаћен, да немамо то не би могли да функционишемо. Надамо се да ћемо на овај начин скренути пажњу, да ће људи схватити тежину и озбиљност овог проблема, јер до сада мислим да је доста неозбиљно поступано са школом, изградњом школе, са нама као родитељима, дјецом и наставницима. Никада дјецу нијесмо хтјели да изводимо на протесте, али смо доведени у такву ситуацију – закључила је Милошевић.

Директорица ОШ „Владимир Назор“ Љиљана Марковић је истакла да ће управа школе подржати протест.

– Сви имамо исте циљеве, и управа, и родитељи и наставници – казала је Марковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 00:44