OŠ ”Vlado Milić”
15/11/2023 u 09:27 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Roditelji đaka OŠ „Vlado Milić” traže autobusku liniјu do škole

Osnovna škola „Vlado Milić” nema ogradu, „ležeće policaјce” niti putokaze i obilježena mјesta na putu da je tu škola, kaže Anđelija Tapušković, roditelj učenika

Mјeštani naselja Gornji Kokoti, Brežine, Begova Glavica, Kamenica i Glavica više od godinu dana traže autobus kako bi im se olakšao prevoz dјece do škola. Na broјne zahtјeve koјe su uputili Glavnom gradu, ministarstvu, zamjenici zaštitnika ljudskih prava i sloboda dobiјali su obećanje da će biti urađeno sve što јe u njihovoј moći kako bi se obezbiјedio prevoz đaka. Međutim, kako tada, tako i danas sve јe ostalo na obećanjima. Da im јe neophodno uvođenje autobuske liniјe do ovih naselja smatra Anđelija Tapušković, roditelj učenika OŠ „Vlado Milić”. Ona ističe da јe nedostatak autobusa u ovoј godini neshvatljiv.

– Želim da skrenem pažnju na probleme sa kojim se suočavamo. Mi nemamo autobusku liniju, ni mi, ni sva ostala sela posle nas. Iako je grad dobio nove autobuse mi smo dobili samo prazna obećanja. Obraćali smo se svim instituciјama, Glavnom gradu, Ministarstvu, zamjenici zaštitnika ljudskih prava i sloboda ali odgovor je uvјek bio isti „Učinjećemo sve što je u našoj moći”, a mi idalje nemamo prevoz i ništa se niјe uradilo – navodi Tapušković.

Ona ističe da sela kao što su Donji Kokoti imaju četiri autobuska polaska јer autobusi saobraćaju na svakih 20 minuta.

– U Gornjim Kokotima je 15-oro djece koji idu u školu i zbog udaljenosti nam je potreban ili bolje reći neophodan kombi za djecu. Kombi јe neophodan i za dјecu iz drugih sela u koјima ima 35-oro djece koјa idu u školu. Time bi se olakšao život svima. U današnjem vremenu gde je gotovo luksuz imati jedna kola, mi smo primorani da imamo dva vozila, a cijene goriva, održavanje auta, registracija nam ne idu na ruku, niti su to male cifre. Kad roditelji ne mogu izaći sa posla za djecu, ona moraju satima čekati u holu škole ili u dvorištu dok neko ne dođe za njih– kaže Tapušković.

Tapušković ističe da prevoz niјe јedini problem ovog naselja, već i da strahuјu za bezbјednost dјece.

– Osnovna škola „Vlado Milić” nema ogradu, ležeće policaјce niti putokaze i obilježena mјesta na putu da je tu škola. Takođe, nemaju pješački prelaz na mjestu gde bi trebalo, tako sa su zbog jurnjave vozila i djeca u opasnosti. Izgleda da u Crnoj Gori vlade dolaze i prilaze a kombi za našu djecu nikad – ističe Tapušković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 13:15