ОШ ”Октоих / - Фото
17/09/2021 u 06:52 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Родитељи ОШ „Октоих“ писали надлежнима: Након инцидента траже процјену безбједности ђака

Након инцидента на Забјелу у којем је један ученик био жртва прогањања непознате особе молимо да извршите безбjедносну процjену и по могућности одредите униформисано лице, коjе ће током наставе бити у школском дворишту, навела је Нађа Љиљанић

Родитељи одjељења IV-2 Основне школе „Октоих“ траже од Министарства просвјете, науке, културе и спорта, као и од Министарства унутрашњих послова процјену безбједности ученика школе и увођење школског полицајца. На ту идеју су дошли након инцидента у којој је један ученик био жртва прогањања непознате особе.

У име родитеља, представница одјељења у Савјету родитеља Нађа Љиљанић обратила се министарству просвјете, МУП-у и управи ОШ „Октоих“.

image

Нађа Љиљанић

- фото: Архива

– Након виjести коjу су, приjе неколико дана обjавили броjни медиjи, о прогањању основца на Забjелу, желим да скренем пажњу на таj проблем. Након овог догађаjа забринути смо за безбjедност наше дjеце, као и њихову сигурност. Као представница родитеља одjељења IV-2 подсjећам да осjећаj несигурности или угрожености, веома негативно утиче на психолошки развоj дjеце. Молимо да извршите безбjедносну процjену и по могућности одредите униформисано лице, коjе ће током наставе бити у школском дворишту. Тренутно страхуjемо да ли су нам дjеца у школи или школском дворишту угрожена. Приоритет jе безбjедност и сигурност наше дjеце, наjважниjе групе грађана – пише између осталог у допису које је Љиљанић послала Министарству просвјете и МУП-у.

Нађа Љиљанић каже да очекује да ће надлежна министарства реаговати и заштитити дјецу у школи, њеном дворишту као и околини.

– Обратила сам се МУП-у и Министарству просвјете, као и управи школе са захтjевом процjене безбjедности школског дворишта, као и околине школе. Приоритет нам jе безбjедност и сигурност дjеце. Надам се да ће нам обезбиjедити униформисано лице коjе ће бити током наставе у школском дворишту. Приоритет свих нас требало би да буде безбједност најмлађих, посебно у школи и школском дворишту. Надам се да ћемо их сви заштитити и да се више никада неће поновити ситуација као прије неки дан – рекла је Љиљанић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 16:24